Έκλεψαν κειμήλια από το 1900 στα Φάρσαλα

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-13, 10:08:55
Έκλεψαν κειμήλια από το 1900 στα Φάρσαλα

Με τρία μανουάλια μπρούτζινα, ένα δισκοπότηρο επίσης μπρούτζινο και ένα επάργυρο Άγιο Ποτήριο, διέφυγαν οι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, από το Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Ρευματιά Φαρσάλων, τo οποίο ανήκει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Oρoυς και λειτουργεί με το παλαιό ημερολόγιο.

Αξίζει να αναφερθεί όχι τα συγκεκριμένα ιερά αντικείμενα χρονολογούνται από το 1900. Οι ιερόσυλοι έδρασαν ανενόχλητοι, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται σε απομακρυσμένη τοποθεσία από το χωριό -μέσα σε αγροτικές καλλιέργειες- παραβιάζοντας κεντρική πόρτα του ναού.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον επιστάτη του Ιερού Ναού, ο οποίος ειδοποίησε αρχικά το Α.Τ. Φαρσάλων, και κατόπιν εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου προσήλθε στο Α.Τ. Φαρσάλων και κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ερωτηματικό προκαλεί το γεγονός πώς οι δράστες κατάφεραν να μεταφέρουν τα μανουάλια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιαιτέρα βαριά, περίπου 30 κιλών το καθένα. Για τον εντοπισμό των δραστών διεξάγει έρευνα το Α.Τ. Φαρσάλων.

Πηγή: Ελευθερία

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=