ΛΑΡΙΣΑ

Απαξίωση του περιφερειακού συμβουλίου καταγγέλλει ο Δημήτρης Κουρέτας

απαξίωση-του-περιφερειακού-συμβουλί-216592

«Ο κ. Κουρέτας ψάχνει εχθρούς», απαντά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς

Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εξαπέλυσε χθες ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πρωτοβουλία» Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος καταλογίζει απαξίωση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ο κ. Κουρέτας ισχυρίζεται ότι τα σοβαρά θέματα που αφορούν στην ουσιαστική παρέμβαση της Περιφέρειας στη ζωή των κατοίκων τα έχει μεταφέρει ο περιφερειάρχης στην ολιγομελή οικονομική επιτροπή, που έχει τον πλήρη έλεγχο.

«Εφτασε το περιφερειακό συμβούλιο να συζητεί επί τρεις ώρες τις επερωτήσεις για τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σούδακαι αν θα έπρεπε να δώσουμε 1.900(!!!) ευρώ να αγοράσει η Περιφέρεια ξυλορακέτες για τα παιδιά που κάνουν διακοπές το καλοκαίρι στη Σκόπελο», αναφέρει μεταξύ άλλων για την προχθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Αντίθετα ο κ. Κουρέτας ισχυρίζεται ότι η επερώτηση της παράταξής του για τη μη αποστολή προτάσεων για το νέο ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομικών συζητήθηκε στις 21:40 και υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη σκόπιμα.

Συνεχίζοντας την επίθεση ο κ. Κουρέτας μεταξύ άλλων αναφέρει: «Καμία παράταξη δεν έχει εξοπλισμένο χώρο με αποσπασμένο υπάλληλο μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται οι παρατάξεις έξω από τον χώρο χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν».

«Προσπαθεί να δικαιολογήσει την ελλιπή παρουσία του»

«Ο κ. Κουρέτας ψάχνει εχθρούς και δημιουργεί στο μυαλό του ζητήματα προκειμένου να δικαιολογήσει την ελλιπή από κάθε πλευρά παρουσία του στο περιφερειακό συμβούλιο».

Τα παραπάνω απαντά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Βασίλης Πινακάς.

Σε δήλωση ο κ. Πινακάς σημειώνει ότι ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» αγνοεί βασικά θέματα της λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα στις αναφορές περί απαξίωσης του περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Πινακάς σημειώνει: «Ο κ. Κουρέτας δεν έχει ακόμη εγκλιματιστεί, ούτε εξοικειωθεί με τη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου καθώς από τις οκτώ συνεδριάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ο κ. Κουρέτας, βάσει του παρουσιολογίου, έχει απουσιάσει στις τρεις. Τα συμπεράσματα για το ποιος απαξιώνει διά της απουσίας του τον ρόλο του περιφερειακού συμβουλίου βγαίνουν αβίαστα».

Αντίστοιχα για τη θεματολογία του περιφερειακού συμβουλίου αναφέρει ότι «ο κ. Κουρέτας έχοντας τη δική του ατζέντα εστιαζόταν γύρω από την επερώτηση που ο ίδιος κατέθεσε και δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει την πρόσκληση με τα 22 θέματα του περιφερειακού συμβουλίου και να παρακολουθήσει τη συζήτηση γύρω από αυτά. Αν το είχε κάνει θα γνώριζε ότι το 9ο θέμα δεν αφορά στις «ξυλορακέτες», αλλά στην πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών έργων «Οptiwamag» και «Qualify».

Τέλος, ο κ. Πινακάς επισημαίνει ότι έχει παραχωρηθεί γραφείο στην παράταξη του κ. Κουρέτα στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οδό Θεοφράστου. «Ο κ. Κουρέτας δεν το δέχθηκε γιατί δεν τον βόλευε», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου