Η τυχαία παρουσία έμπειρης γιατρού την ώρα του τροχαίου με σοβαρά τραυματισμένο 17χρονο Τυρναβίτη στο σημείο και η διάθεση κατοίκων της περιοχής για προσφορά ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες που συνέβαλαν στο να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία, που έφερε χτυπήματα στο κεφάλι από την πτώση του από τη μηχανή μετά το τροχαίο με ΙΧ, αφού το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στον Τύρναβο μετά από περίπου 45 λεπτά από την ώρα που ζητήθηκε.

Η καθυστέρηση αυτή έφερε και πάλι στο προσκήνιο το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης οδηγών για να καλύψουν την τρίτη βάρδια στη βάση ΕΚΑΒ που λειτουργεί στον Τύρναβο, όπου αν και υπάρχει ασθενοφόρο δεν μπορεί να κινηθεί στην 3η βάρδια λόγω έλλειψης οδηγού.

Για το χθεσινό συμβάν θα πρέπει να θεωρηθεί τύχη η παρουσία της γιατρού και των κατοίκων που έσπευσαν να βοηθήσουν, αφού η έμπειρη γιατρός φρόντισε και έφτασαν άμεσα στο σημείο ορός αλλά και νάρθηκας που τοποθετήθηκε στον τραυματία με τη βοήθεια νοσηλεύτριας του Κέντρου Υγείας, ενώ γειτόνισσα έφερε από το σπίτι της κουβέρτα για να σκεπαστεί το τραυματισμένο παιδί.

Με την έλευση του ασθενοφόρου το παιδιά διακομίσθηκε αρχικά στο Κ.Υ., λόγω πρωτοκόλλου και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε στον 17χρονο το τροχαίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο νεαρός μπήκε το βράδυ στο χειρουργείο και μετά την επέμβαση οι πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών είναι αισιόδοξες για την πορεία της υγείας του.

Στο πλευρό του παιδιού που είναι μαθητής βρίσκεται η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι.

[paidis.com]