ΛΑΡΙΣΑ

Ικανοποίηση ΣΒΘΣΕ για τους ελέγχους στη διακίνηση προϊόντων απόσταξης

ικανοποίηση-σβθσε-για-τους-ελέγχους-σ-235645

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με την διεξαγωγή ελέγχων στους κλάδους και στα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των προϊόντων απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων), με έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον Υφυπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Ν. Παπαθανάση καθώς και στον Γ. Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Π. Σταμπουλίδη.

Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι:

Έχοντας μέλη επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή και την διακίνηση Τσίπουρου, ο Σύνδεσμός ήθελε να εκφράσει την απόλυτη στήριξη του στην απόφαση αυτή προκειμένου να προστατευθεί επιτέλους η γεωγραφική ένδειξη «τσίπουρο/τσικουδιά» από την καταστρατήγηση που υφίσταται λόγω της παράνομης χρήσης της ένδειξης για προϊόντα που δεν διασφαλίζουν την τήρηση του οικείου τεχνικού φακέλου, καθώς και να διασφαλιστεί η υγεία των καταναλωτών από προϊόντα αμφιβόλου προελεύσεως.

Η προστασία των καταναλωτών αλλά και αυτή των γεωγραφικών ενδείξεων Τσίπουρο/Τσικουδιά είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του κλάδου της αποσταγματοποιίας και ποτοποιίας με ενίσχυση των επενδύσεων και βέβαια ενίσχυση των δημοσίων εσόδων μέσω των ειδικών φόρων κατανάλωσης και των εξαγωγών.

Ο ΣΒΘΣΕ αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας ευχόμενος κάθε επιτυχία στους ελέγχους που θα διεξαχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου