ΛΑΡΙΣΑ

Διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου για απεγκλωβισμό των έργων του Αχελώου

διευρυμένη-σύσκεψη-στο-μαξίμου-για-απ-241577

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Χαρακόπουλος δήλωσε:«Επιτέλους μπαίνει το νερό στο αυλάκι για τον απεγκλωβισμό του Αχελώου. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την θετική ανταπόκριση του υπουργού Επικρατείας, καθηγητή Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος αποδέχτηκε την πρότασή μας να αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην κυβέρνηση για την απεμπλοκή του έργου του Αχελώου και την υλοποίησή του. Προς τούτο θα υπάρξει άμεσα, όπως ήταν αξίωση της τοπικής κοινωνίας, διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών εκπροσώπων της Θεσσαλίας για την καταγραφή των δεδομένων και τη διατύπωση προτάσεων για τη δρομολόγηση λύσεων».

Η διευρυμένη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 στις 15:00 το μεσημέρι στο Μαξίμου. Στη σύσκεψη θα κληθούν να συμμετάσχουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης, όλοι οι βουλευτές -όλων των κομμάτων- της Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης, όλοι οι δήμαρχοι της Θεσσαλίας, οι εκπρόσωποι των γεωτεχνικών, του ΤΤΕ, των αγροτών και της ΕΘΕΜ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, είχε στείλει προς τούτο σχετική επιστολή στις 18.12.19 στον κ. Γεραπετρίτη μεταφέροντας το αίτημα των τοπικών φορέων, όπως διατυπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΩΤΕ Κεντρικής Ελλάδος στις 15.12.19, μετά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει η απουσία αναφοράς στο φράγμα της Συκιάς στη διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Ο κυβερνητικός βουλευτής που παρουσίασε στον κ. Γεραπετρίτη όλο το χρονικό του έργου και την περιβαλλοντική διάσταση που πρωτίστως έχει για τη Θεσσαλία, που απειλείται με ερημοποίηση, έκανε λόγο για «ιστορική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά θα βρεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί με το σύνολο των θεσμικών εκπροσώπων της Θεσσαλίας στο ίδιο τραπέζι, προκειμένου να δρομολογήσουν την υλοποίηση ενός έργου που αποτελεί όραμα δυο γενιών».

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου