ΛΑΡΙΣΑ

Συνελήφθη ραδιοπειρατής στη Λάρισα

συνελήφθη-ραδιοπειρατής-στη-λάρισα-278103

Ένας 63χρονος… ραδιοπειρατής συνελήφθη χθες στη Λάρισα. Ο 63χρονος ραδιοερασιτέχνης που εξέπεμπε στα ερτζιανά χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας παρουσία υπαλλήλων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αλλά και δικαστικού λειτουργού.

Η έρευνα στο σπίτι του 63χρονου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερίας», έγινε σχο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας. Στην αποθήκη του σπιτιού του στη Λάρισα, ο 63χρονος είχε εγκαταστήσει κεραία εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος, αναμεταδότη και μεταξύ άλλων ένα απλό ηχοσύστημα, εξοπλισμός που θεωρείται παράνομος σταθμός ραδιοφώνου. Ο εξοπλισμός κατασχέθηκε, ενώ ο 63χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας για να αφεθεί τελικά ελεύθερος αφού πρώτα ορίστηκε δικάσιμος.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη σύλ ληψη ραδιοπειρατή μετά από δεκαετίες στη Λάρισα, προφανώς μετά από καταγγελία. Οι «πειρατές» της ραδιοφωνίας ξεκίνησαν τις εκπομπές τη δεκαετία του ’70, προκειμένου να μεταδώσουν εκπομπές πολιτικού λόγου, ενώ άνθησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 κυρίως ως μουσικά ραδιόφωνα με αφιερώσεις – απέναντι στο μονοπώλιο της κρατικής ραδιοφωνίας – λειτουργώντας με ελάχιστο εξοπλισμό, εκπέμποντας σε «τοπικό» επίπεδο και από χώρους που κρυφά λειτουργούσαν ως ραδιοθάλαμοι. Με την καθιέρωση στη συνέχεια της ελεύθερης ραδιοφωνίας, οι «πειρατές» έπαψαν να εκπέμπουν αφού οι ερασιτέχνες στην πλειοψηφία τους νομιμοποιήθηκαν.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου