ΛΑΡΙΣΑ

Ραντεβού των αγροτών στις 15 Δεκεμβρίου

ραντεβού-των-αγροτών-στις-15-δεκεμβρίου-293882

Πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής Μπλόκων

Σε ενημερωτικές συσκέψεις αρχής γενομένης από αυτή που έγινε χθες που θα κορυφωθούν στις 15 Δεκεμβρίου με την πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων με φόντο την όξυνση των προβλημάτων στον πρωτογενή τομέα, προχωρούν οι αγροτοσυνδικαλιστές του θεσσαλικού κάμπου.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, στην διάρκεια της οποίας αξιολογήθηκαν «ως εχθρικά» τα πρώτα δείγματα γραφής του κυβερνητικού έργου προς τους αγρότες, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στον ΕΛΓΑ, τις κυοφορούμενες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, τη διαιώνιση των ανοικτών τιμών, το αυξημένο κόστος παραγωγής κλπ.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «H κυβέρνηση στέκεται εχθρικά απέναντι μας όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής.

Ανησυχία και αγανάκτηση προκαλούν οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ στα 220ευρώ τον μήνα που σημαίνει ξεκλήρισμα των αγροτών και κτηνοτρόφων όταν ήδη το 55% από αυτούς χρωστάνε στον πρώην ΟΓΑ ακόμη. Παραμένει το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών σε όλα τα προϊόντα.

Το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο, πολύ πιο αυξημένο σε σχέση με τις άλλες χώρες. Ιδιαίτερα στο θέμα του πετρελαίου η κυβέρνηση το παρέχει αφορολόγητο σε εφοπλιστές και βιομηχάνους, ενώ έχουν επιστροφή ξενοδόχοι, κλινικές, αεροπορικές εταιρείες την ίδια στιγμή που η τιμή για τους αγρότες παραμένει στο 1.36ευρώ/λίτρο και με μέση τιμή στις χώρες της Ε.Ε τα 60 λεπτά/λίτρο. Οι δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Λάρισα προεκλογικά τον Μάιο έχουν παραμείνει λόγια του αέρα χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα για το πετρέλαιο», καταλήγει η ανακοίνωση με την προτροπή να συμμετέχουν όλοι στη σύσκεψη που θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην Νίκαια Λάρισας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου