«Κύματα» προσφύγων στα παράλια της Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-11-04, 10:53:42
«Κύματα» προσφύγων στα παράλια της Λάρισας

Στον ορεινό όγκο του Δήμου Αγιάς εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι πρόσφυγες. Στην περιοχή έφτασε το πρώτο «κύμα» 80 μεταναστών, οικογενειών με παιδιά, οι οποίοι διαμένουν στο ξενοδοχείο «Δοχός» στην Καρίτσα. Την άφιξη επιβεβαίωσε μιλώντας στο larissanet.gr ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται άλλα δύο κύματα προσφύγων, το ένα 40 ασυνόδευτων παιδιών που θα στεγαστούν στο ξενοδοχείο «Βίλα Χριστίνα», ενώ ένα τρίτο κύμα προσφύγων θα φιλοξενηθεί σε δωμάτια στην Άνω Σωτηρίτσα. Στον παραλιακό Δήμο της Π.Ε. Λάρισας εκφράζονται και ανησυχίες για την τουριστική σεζόν του 2020.

Στον Πειραιά άλλοι 280 πρόσφυγες

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα δύο πλοία, στα οποία επέβαιναν συνολικά περί τους 280 πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου, στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης.

Πρώτο, κατέπλευσε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ μεταφέροντας 151 πρόσφυγες και μετανάστες 151 από τη Χίο και άλλους 46 από τη Μυτιλήνη.

Νωρίς το πρωί έφτασαν, με το πλοίο BLUE STAR 2, 25 πρόσφυγες και μετανάστες από την Κω και άλλοι 62 από τη Λέρο, κυρίως οικογένειες.

Όλοι τους επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας.

[larissanet.gr]

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
7
=