ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση εργασίας Italgas και ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην Ιταλία

συνάντηση-εργασίας-italgas-και-εδα-θεσσ-στην-323233

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης συνεργασίας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών της Italgas προς την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Μιλάνο και το Τορίνο.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις εφαρμογής τεχνολογικών καινοτομιών “Digital Factory της Italgas, την εταιρεία leader στη διανομή φυσικού αερίου στην Ιταλία και την τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Στο χώρο αυτό δίδεται η ευκαιρία σε ομάδες πολλαπλών λειτουργιών να αναπτύξουν ιδέες και καινοτόμες λύσεις στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο κ. Μπακούρας είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τα θέματα συμβουλευτικών υπηρεσιών που προσφέρει η Italgas και αφορούν στην ψηφιοποίηση των εταιρικών διαδικασιών, με γνώμονα την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των διεργασιών. Δήλωσε ότι συνεχίζεται δυναμικά η συνεργασία των εταιρειών που στόχο έχει τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ προς τους τελικούς καταναλωτές και τους χρήστες διανομής. Όπως τόνισε «τα αποτελέσματα από τη διεύρυνση των συμβουλευτικών υπηρεσιών που αφορούν στους τομείς των πληροφοριακών συστημάτων, του smart metering, της κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης δικτύου, άμεσης επέμβασης και ψηφιακού μετασχηματισμού της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα ωφελήσουν όχι μόνο την ίδια την Εταιρεία, αλλά ολόκληρη τη χώρα…». Τέλος συμπλήρωσε ότι, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, προετοιμάζεται η πρόταση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που θα υποβληθεί προς τη ΡΑΕ για τη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου σχετικά με τους «έξυπνους» μετρητές.

Με επίκεντρο τη διαρκή ενίσχυση των επιπέδων ασφαλείας, την αδιάλειπτη παροχή και την αξιόπιστη ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, αρχές Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστικός έλεγχος στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Η ενέργεια αυτή θα υλοποιηθεί μέσω της εξελιγμένης μεθόδου ανίχνευσης διαρροών αερίων με το όχημα Picarro Surveyor. Πρόκειται για μια τεχνολογία που είναι έως χίλιες φορές πιο ευαίσθητη και γρήγορη από τις παραδοσιακές, κατά την οποία γίνεται αυτόματη ψηφιακή χαρτογράφηση και εμφάνιση αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο, γεγονός που διασφαλίζει την ταχύτερη και ακριβέστερη ανίχνευση διαρροών. Η συνεργασία με τις εταιρείες Italgas και Picarro για την εφαρμογή αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας έχει στόχο την ολική μετάβαση προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου