ΛΑΡΙΣΑ

Αθωώθηκε Λαρισαίος πανεπιστημιακός γιατρός για πάνω από 130 εγχειρίσεις σε ιδιωτική κλινική

αθωώθηκε-λαρισαίος-πανεπιστημιακός-336555

Σε απαλλακτική κρίση οδηγήθηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε υπόθεση πανεπιστημιακού γιατρού που χειρουργούσε και σε ιδιωτική κλινική, καθώς όπως απεδείχθη, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο γιατρός, καθηγητής, χειρουργός χειρουργούσε εκεί ως καλεσμένος των ασθενών του και δεν είχε καμία σχέση εργασίας με την κλινική.

Ο Λαρισαίος γιατρός κατηγορείτο για την πράξη της παράβασης καθήκοντος, την περίοδο έως τα τέλη του 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε περισσότερες από 130 επεμβάσεις σε συγ­κεκριμένη κλινική.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όμως, απαγορεύεται στους πανεπιστημιακούς ιατρούς που εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες που είναι εγκατεστημένες σε νο­σοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των Α.Ε.Ι. «η παροχή υπηρεσιών, με οποιαδήποτε σχέση, περιλαμβανομένης και αυτής του συμβούλου, σε ιδιωτικές κλινικές ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά ερ­γαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν ή καλύπτουν ασφα­λιστικά υπηρεσία υγείας καθώς και η εγκατάσταση ιδιωτικών ιατρείων ή ιατρικών μηχανημάτων εντός των παραπάνω ιδιωτικών φορέων». Κατά τη διάρκεια της εκδίκασή δεν αποδείχθηκε πως είχε κάποια σχέση με την κλινική ο κατηγορούμενος, αλλά χειρουργούσε εκεί κατόπιν επιθυμίας του ασθενούς, τον οποίο και παρακολουθούσε ο γιατρός. Ως εκ τούτου αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, το οποίο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου