Κ. Αγοραστός: Προέχει η περιφερειακή διακυβέρνηση

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-10, 15:18:02
Κ. Αγοραστός: Προέχει η περιφερειακή διακυβέρνηση

Βιολογική και ηθική αφύπνιση, συνεργασία και προσφορά σε όσους έχουν ανάγκη, το μήνυμα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

 

Σε βιολογική και ηθική αφύπνιση κάλεσε τους Ευρωπαίους πολίτες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, σε παρεμβάσεις που έκανε κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο, ο κ. Αγοραστός επισήμανε: «Εκείνο που πρέπει να πετύχουμε είναι η καλύτερη αξιοποίηση των πόρων του προϋπολογισμού της Ε.Ε., έχοντας στο μυαλό μας ότι δεν είμαστε εδώ για τον εαυτό μας, αλλά για να προσφέρουμε στους πολλούς και πρωτίστως σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Στο μυαλό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας «πρέπει να στριφογυρίζει η ρήση του Αλμπέρ Καμί ότι η ευγνωμοσύνη προς το μέλλον, προς τα παιδιά μας, τη γη μας, την Ευρώπη είναι να τα κάνουμε όλα τώρα». «Και πρέπει» πρόσθεσε, «να προχωρήσουμε με ταχύτητα, συνεργασία, συνέργεια, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να είμαστε χρήσιμοι σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες».

Αργότερα, συμμετέχοντας στη συζήτηση με θέμα «ψηφιακές και οικολογικές μεταβάσεις: πώς θα διασφαλίσουμε τη συνοχή και την αλληλεγγύη για όλους», ο κ. Αγοραστός επισήμανε ότι «ζούμε σε μια εποχή που καμία επανάσταση, πολιτική, κοινωνική, οικονομική ή ιδεολογική δεν μπορεί να επιλύσει το μεγάλο πρόβλημα του ανθρώπινου γένους, που είναι πρόβλημα βιολογικό. Ο πλανήτης μικραίνει» ανέφερε ο κ. Αγοραστός, «η γη ξηραίνεται, ο αέρας και το νερό σε θάλασσες και ποτάμια μολύνονται και οι άνθρωποι αντικαθίστανται από μηχανές. Το ανθρώπινο γένος βρίσκεται σε κίνδυνο. Αγωνιά. Αν θέλουμε να φτιάξουμε, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό όραμα, μια κοινωνία συνεργατική, που ο καθένας θα έχει τον χώρο και τη θέση που του αξίζει, χρειάζεται μια βιολογική αφύπνιση των λαών, με έργα και πράξεις στην καθημερινότητα, προκειμένου να επιβιώσει το ανθρώπινο γένος» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Συνάντηση με τον νέο, Θεσσαλό, κοινοτικό επίτροπο

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ήταν ο πρώτος που επισκέφτηκε τον ορισθέντα αντιπρόεδρο της Κομισιόν, κοινοτικό επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά στο γραφείο του στις Βρυξέλες. Η συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα, λόγω των φιλικών και προσωπικών δεσμών του κ. Σχοινά με τον κ. Αγοραστό και τη Θεσσαλία, επικεντρώθηκε στα νέα καθήκοντα του Ελληνα επιτρόπου, που από την 1η του ερχόμενου Νοεμβρίου αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν.

«Είναι μεγάλη τιμή για τη Θεσσαλία και τη χώρα μας που θα είστε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γνωρίζω την αποτελεσματικότητα, τη δραστηριότητά σας, τη συνέργεια και τη συνεργατικότητα που σας χαρακτηρίζει. Ιδιαίτερα το 2015 όταν η χώρα βρέθηκε σε οικονομική ασφυξία και βοηθήσατε να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική χρηματοδότησης των έργων του ΕΣΠΑ και να σωθεί η χώρα», είπε ο κ. Αγοραστός απευθυνόμενος στον κ. Σχοινά και τον κάλεσε να συνδράμει από τη θέση ευθύνης του, ώστε η Θεσσαλία να προχωρήσει «στο πρώτο και μεγαλύτερο στη χώρα έργο αντίστασης στην κλιματική αλλαγή, που είναι η εκτροπή του Αχελώου. «Βοηθήστε μας να φέρουμε νερό και ζωή στη Θεσσαλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός τονίζοντας ότι «το έργο του Αχελώου είναι πρωτίστως περιβαλλοντικό και ανθρώπινο, που συνάδει με τους στόχους της Ευρώπης για το 2020 και το 2030».
Στο πλαίσιο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο περιφερειάρχης πρόσφερε στον Ελληνα επίτροπο αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων και αντίγραφο αρχαίου θεσσαλικού νομίσματος, από την τελετή ορκωμοσίας του, στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=