ΛΑΡΙΣΑ

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή Βολιωτών στη Λάρισα

πανθεσσαλικό-συλλαλητήριο-με-τη-συμμ-354318

Με βασικό αίτημα να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, από τα 360 που είναι σήμερα, οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας προετοιμάζονται για να συμμετέχουν μαζικά στο πανθεσαλλικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στη Λάρισα στις 10.30 το πρωί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων ζήτησαν την πλήρη κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και απαίτησαν να σταματήσει κάθε επανυπολογισμός στις συντάξεις.

Επίσης αναφέρθηκαν στο αφορολόγητο επισημαίνοντας πως δεν θα πρέπει να μειωθεί και επανέφεραν το αίτημά τους για άμεση επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού (δώρα και επιδόματα).

· Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.

«Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ό,τι ακόμα η κυβερνήσεις αυθαίρετα παρακρατούν σε κύριες – επικουρικές συντάξεις», επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας, εκφράζοντας την εκτίμηση πως δεν θα πρέπει κανείς συνταξιούχος να λείψει από τις νέες κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται, αρχής γενομένης από το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο.

«Η κατάσταση δεν είναι ίδια με το χθες, η κυβέρνηση της ΝΔ πατά και αξιοποιεί την «προίκα» που έλαβε από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο βάζοντας τον πήχη σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Ηδη η κυβέρνηση έχει δώσει το στίγμα της με την ένταση του αυταρχισμού, το ηλεκτρονικό φακέλωμα και μια σειρά αντεργατικών, αντιλαϊκών νομοσχεδίων και δηλώσεων, αλλά και αόριστων υποσχέσεων για τη δημιουργία προσδοκιών, με επιδόματα, τη στιγμή που το πληρωμένο συνταξιουχικό εισόδημα των συνταξιούχων και όλα τους τα δικαιώματα έχουν κατακρεουργηθεί», παρατήρησε επίσης ο ίδιος.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στη Λάρισα, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον σύλλογό τους και ειδικότερα στα τηλέφωνα ΙΚΑ 2421031307, ΔΗΜΟΣΙΟΥ 30472, ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) 23789, ΟΑΕΕ(ΤΑΕ) 38663, ΝΑΤ 21102, ΑΓΕΤ 33863.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου