ΛΑΡΙΣΑ

Στη Λάρισα το 22ο καρδιολογικό συνέδριο Κεντρικής Ελλάδας

στη-λάρισα-το-22ο-καρδιολογικό-συνέδριο-354332

Στη Λάρισα θα διεξαχθεί το 22ο καρδιολογικό συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος το τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή, 11 έως και 13 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης και Ερευνας σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Clevel and Clinic των ΗΠΑ, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Ερευνας Καρδιακής Ανεπάρκειας και το Ελληνικό Κολέγιο Καρδιολογίας.

Οπως αναφέρει ο Φίλιππος Τρυποσκιάδης, καθηγητής Καρδιολογίας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, «σκοπός του συνεδρίου είναι να αναλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ενότητες που ενδιαφέρουν τον Ελληνα γιατρό, να τον φέρουν κοντά στις σύγχρονες εξελίξεις και να τον βοηθήσουν στην καθημερινή κλινική πράξη».

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο καρδιολόγο, αλλά και άλλες ιατρικές ειδικότητες, διαλέξεις εξεχόντων Ελλήνων και ξένων ερευνητών, στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικές διαλέξεις και επιστημονικές αντιπαραθέσεις σε αμφισβητούμενα θέματα. Τις εργασίες του συνεδρίου θα παρακολουθήσουν, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά, διεθνείς προσωπικότητες της καρδιολογίας και Ελληνες γιατροί που διαπρέπουν στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί ως παράλληλη εκδήλωση σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με υπεύθυνους τους Ι. Σκουλαρίγκη, Χ. Παρίση και Μ. Μπαρέκα. Επίσης θα γίνει ειδικό σεμινάριο για να εκπαιδευτούν οι νέοι γιατροί στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου