ΛΑΡΙΣΑ

Αθώοι οι τρεις Θεσσαλοί αγροτοσυνδαλιστές για τα μπλόκα του 2013

αθώοι-οι-τρεις-θεσσαλοί-αγροτοσυνδαλ-359752

Με χαμόγελα έφυγαν χθες το μεσημέρι από δικαστήριο της Λάρισας οι τρεις Θεσσαλοί αγροτοσυνδαλιστές. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε τους Ρίζο Μαρούδα, Κώστα Τζέλα και Χρυσόστομο Πάσχο για το μπλόκο της Νίκαιας που είχαν στηθεί στα τέλη του Γενάρη του 2013. Πρόκειται για μια υπόθεση που έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο και εν τέλει δικαιώθηκαν οι αγροτοσυνδικαλιστές μετά από πολλά χρόνια. Στο πρώτο δικαστήριο είχαν τιμωρηθεί σε έξι μήνες, εν συνεχεία άσκησαν έφεση και στο εφετείο καταδικάστηκαν σε 4 μήνες.

Παρ’ όλα αυτά έκαναν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, η οποία και έγινε δεκτή, στέλνοντάς την για επανεξέταση στο δικαστήριο της Λάρισας. Χθες οι τρεις άνδρες κατηγορούνταν για την πράξη της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών με πρόθεση από κοινού με κίνδυνο για τις ζωές των ίδιων αλλά και γι’ αυτές των διερχόμενων οδηγών. Κάτι τέτοιο όμως δεν αποδείχθηκε και έτσι το δικαστήριο οδηγήθηκε σε απαλλακτική κρίση, με τις πρόσφατες αλλαγές στον νόμο (κυρίως όσον αφορά στο ζήτημα του κινδύνου).

Λίγο μετά την ετυμηγορία, ο αγροτοσυνδικαλιστής Ρίζος Μαρούδας μιλώντας στην «Ε» σχολίασε τα εξής: «Είναι πάγιο το αίτημά μας να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγώνων μας. Τα πραγματικά προβλήματα είναι αυτά που μας βγάζουν στον δρόμο. Τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών, οπότε η λύση τέτοιων ζητημάτων πρέπει να είναι πολιτική. Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τους αγώνες μας για τα προβλήματα των αγροτών» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου