ΛΑΡΙΣΑ

Απατεώνες πήραν 5.000 ευρώ και χρυσαφικά από ζευγάρι τυφλών υπερηλίκων στον Αμπελώνα

απατεώνες-πήραν-5-000-ευρώ-και-χρυσαφικά-α-403974

Θύματα δύο αδίστακτων απατεώνων οι οποίοι δεν σεβάστηκαν ούτε την ηλικία αλλά ούτε και την αναπηρία τους έπεσε σήμερα το πρωί ένα ζευγάρι υπερήλικων τυφλών στον Αμπελώνα.

Όλα συνέβησαν όταν οι απατεώνες χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ζευγαριού προσποιούμενοι τους υπαλλήλους Τράπεζας οι οποίοι θα έδιναν στους υπερήλικες το ποσό των 12.000 € σαν επιστροφή, από καταθετήριο συμβόλαιο του γιου τους στη συγκεκριμένη τράπεζα.

Προϋπόθεση όμως για να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα και να δώσουν τα χρήματα ήταν να προκαταβάλουν οι ηλικιωμένοι το ποσό των 1.000 € για τα έξοδα που απαιτούνταν.

Μάλιστα τηλεφώνησαν σε συνεργό τους που προσποιήθηκε το γιο του ζευγαριού και ο οποίος ζήτησε από τους ηλικιωμένους δήθεν γονείς του να δώσουν τα χρήματα.

Ο τυφλός υπερήλικας με απώλεια όρασης τουλάχιστον 90% έδωσε αρχικά στους απατεώνες το ποσό των 350 € που είχε στο τραπέζι του σπιτιού λέγοντάς τους ότι δεν έχει άλλα χρήματα στο σπίτι.

Στην επιμονή τους όμως να τους δώσει και άλλα χρήματα έβγαλε από μία κρύπτη ένα δοχείο στο οποίο υπήρχαν τουλάχιστον 5.000 €, χρυσαφικά και κοσμήματα, τα οποία άρπαξαν οι απατεώνες και εξαφανίστηκαν.

Όταν το ζευγάρι των ηλικιωμένων κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη ειδοποίησαν την αστυνομία και ήδη αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των απατεώνων, αξιοποιώντας κάθε δυνατή πληροφορία που έχουν στη διάθεσή τους.

[paidis.com]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου