Μεγάλες ελλείψεις σε αίμα καταγράφονται, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στα νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Κάθε καλοκαίρι και ειδικά κάθε Ιούλιο, μήνα διακοπών, οι αιμοδοσίες μειώνονται δραματικά με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να λειτουργούν στα όριά τους.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Λάρισας, η Μαίρη Χατζητάκη, Δ/ντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας στο Γ.Ν.Λ, έρχονται αυτές τις μέρες παιδιά με μεσογειακή αναιμία και αντί να πάρουν 2 μονάδες αίμα, παίρνουν μία, λόγω της έλλεψης.

Το αίμα, φυσικά, εκτός από τους ασθενείς που μεταγγίζονται τακτικά, νεφροπαθείς κλπ, είναι απαραίτητο και για τα χειρουργεία.

Η έκκληση για αίμα αφορά, αυτή την περίοδο, κυρίως όσους έχουν ομάδα αίματος 0+, καθώς είναι πανδότες. Φυσικά όλα τα αίματα είναι πολύτιμα και καλοδεχούμενα.

Η κ.Χατζητάκη κάλεσε τους Λαρισαίους να προσέλθουν για αιμοδοσία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αλλά και συλλόγους σε χωριά του Νομού να οργανώσουν ομάδες και να καλέσουν το Κέντρο Αιμοδοσίας για εξόρμηση με κινητή μονάδα στο χωριό τους.

Πληροφορίες στο 2410-234417 (κέντρο αιμοδοσίας ΓΝΛ) και στο F.B Αιμοδοσία Γ.Ν Λάρισας

Από τη σελίδα της Αιμοδοσίας στο Facebook:

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑ; «ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»
Παρασκευή 28/7/17

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Εποχή πολύ σημαντική για την Υπηρεσία Aιμοδοσίας. Είναι τότε που ερημώνουν οι δρόμοι των πόλεων, είναι τότε που μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των εξορμήσεων για συλλογή εθελοντικού αίματος,

Eίναι τότε που αυξάνεται ο αριθμός των τροχαίων.

Εποχή που το αίμα,είναι πολύτιμο και αναντικατάστατο.

Ετσι λοιπόν και εμείς, σε συνεργασία με τον εθελοντικό Σύλλογο Αιμοδοτών Μελιβοίας, ετοιμάζουμε ταξίδι στα παράλια, στον χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ», στην τοποθεσία «ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΒΕΛΙΚΑΣ» για την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία.

Θα είναι όλοι εκεί. Εμείς θα λείπουμε;

Εξόρμηση διοργανώθηκε προχθές στο Γερακάρι Αγιάς, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι συγκινητική, όπως είπε η Μαίρη Χατζητάκη.

[ert.gr]