ΛΑΡΙΣΑ

Βράβευση Κ. Αγοραστού από τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του στον αθλητισμό

βράβευση-κ-αγοραστού-από-τον-σεγασ-για-456538

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που με τα έργα τους δίνουν νόημα και περιεχόμενο στη ζωή νέων ανθρώπων». Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε ο αν. γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Αθ. Ράπτης στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, βραβεύοντάς τον για την αμέριστη υποστήριξη και τη συνεχή προσφορά του στον στίβο και τον αθλητισμό, σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας στη αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα.

Στο ίδιο πνεύμα και ο γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός που ανέφερε χαρακτηριστικά: “Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι πολύ λίγοι οι τοπικοί άρχοντες στη χώρα που έχουν τόσο ψηλά τον αθλητισμό όσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι η κοινωνική λειτουργία του αθλητισμού και πόσο χρήσιμος είναι σε ένα τόπο».

Συγκινητικό ήταν και το βίντεο με φωτογραφικά στιγμιότυπα που παρουσίασε ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές, που κατέληγε με τη φράση: «Κώστα, όλη η αθλητική οικογένεια σε ευχαριστεί για το υπέροχο ταξίδι που μας χαρίζεις. Με τη στήριξή σου έγινε η Θεσσαλία η πρώτη αθλητική περιφέρεια της χώρας μας».

«Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να στηρίζουμε τον αθλητισμό που δεν κουράζομαι να λέω ότι δίνει ζωή στα χρόνια και χρόνια στη ζωή και πρέπει να μπει στο DNA κάθε Έλληνα» δήλωσε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο αθλητισμός διαπαιδαγωγεί και δημιουργεί ισχυρούς ανθρώπους. Όσοι έχουν περάσει από κάποια μορφή άθλησης ξέρουν να συνεργάζονται και να υπακούν σε κανόνες, ξέρουν να πέφτουν και να σηκώνονται και κυρίως ξέρουν να αναγνωρίζουν το καλύτερο που είναι ένα μεγάλο έλλειμμα της ελληνικής κοινωνίας. Σε συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους, τις τεχνικές μας υπηρεσίες, τους αθλητικούς Συλλόγους και όλη την τοπική κοινωνία, λειτουργούμε με συνέργειες και δημιουργούμε όσμωση ώστε να γίνει η Λάρισα μόνιμη έδρα διεξαγωγής αγώνων και να συνεχίσουμε τα μεγάλα αθλητικά έργα. Δώσαμε το μήνυμα, δώσαμε την κατεύθυνση για να μας μιμηθούν και άλλοι, γιατί η ανάπτυξη έρχεται με το μιμητισμό του καλού παραδείγματος. Αλλάξαμε τα δεδομένα του αθλητισμού στη Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά και στη χώρα και έτσι συνεχίζουμε», πρόσθεσε ο κ. Αγοραστός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου