Ρασοφορία νέας Μοναχής στην Ανατολή Αγιάς

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-24, 12:32:42
Ρασοφορία νέας Μοναχής στην Ανατολή Αγιάς

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς χοροστάτησε, την Κυριακή 22/6, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, για τη γιορτή του Γενεθλίου του Βαπτιστού Ιωάννου. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ρασοφορία της νέας Μοναχής Θεαδέλφης, κατά κόσμον Ειρήνης, με καταγωγή από την Αθήνα και με σπουδές στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρέστησαν πλήθος προσκυνητών από την Αθήνα, μεταξύ των οποίων και οι συγγενείς της νέας Μοναχής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος χαρακτήρισε κάθε γέννηση «ένα θαύμα του Θεού, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, με ξεχωριστή ψυχή και πρόσωπο. Είναι ένα θαύμα, γιατί ουδείς γνωρίζει πού θα φθάσει αυτός που γεννιέται. Μπορεί να καταστεί ένας Άγιος, ένας Μάρτυρας, ένας αφοσιωμένος στην Εκκλησία άνθρωπος. Και κάθε κουρά, κάθε ρασοφορία, είναι μία νέα Πεντηκοστή, μια νέα γέννηση, αφού ο κάθε άνθρωπος καλείται να φέρει καρπούς, με την ελπίδα της Αγιότητας…».

Ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι, «στα μάτια των κοσμικών μια τέτοια αφιέρωση δεν έχει νόημα. Κι όμως, σε μια εποχή σαν την δική μας, την τόσο εκκοσμικευμένη, όπου περισσεύει η αμαρτία, υπερπερισσεύει η Χάρις. Σ’ αυτήν την εποχή οι Μοναχοί δίνουν ελπίδα και γίνονται φως, που διαλύει τα σκοτάδια του κόσμου και δείχνει στους ανθρώπους την ασφαλή πορεία προς το λιμάνι της αλήθειας και της ζωής, που είναι η Εκκλησία μας…».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σύγχρονη πορεία της Μονής, η οποία φιλοξενεί Μοναχές από διάφορα μέρη του κόσμου, γεγονός που, όπως τόνισε, «είναι ένας ζωντανός καρπός της Πεντηκοστής, της διασποράς του Αγίου Πνεύματος σε όλους, επιτυγχάνοντας την ενότητα, χωρίς να καταστρέφεται η ιδιαιτερότητα κανενός και καμιάς…». 

Συνεχάρη δε την μητέρα και τους οικείους της νέας Μοναχής, την Ηγουμένη της Μονής και ευχήθηκε τον Αγιασμό του Αγίου Πνεύματος προς όλους. 

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=