ΛΑΡΙΣΑ

Κ. Αγοραστός: «Εκσυγχρονισμός τώρα του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ»

κ-αγοραστός-εκσυγχρονισμός-τώρα-του-469002

Αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ για την άμεση και ορθή αποζημίωση των ανθρώπων της παραγωγής που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα ζήτησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα τείνουν να γίνουν μόνιμα. Δημιουργούν προβλήματα στην παραγωγή και μειώνουν το εισόδημα των καλλιεργητών. Σήμερα πρέπει να προχωρήσουμε σε μια ριζική αλλαγή. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Ήρθε η ώρα οι ιθύνοντες να τολμήσουν και να προχωρήσουν στην αλλαγή του κανονισμού αποζημίωσης των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και συνέχισε.

«Υπάρχει η ανάγκη ενός νέου κανονισμού ο οποίος θα σέβεται τους ανθρώπους της παραγωγής και θα αποζημιώνει άμεσα τους ανθρώπους του μόχθου. Δεν πρέπει οι αποζημιώσεις να αφήνονται για το απώτερο μέλλον. Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένοι κανόνες και χρονοδιαγράμματα. Ένας κανονισμός που θα αφορά το παρόν και θα δημιουργεί μέλλον και θα διέπεται από σοβαρότητα, συγχρονίζοντας τον οργανισμό με την εποχή μας. Άμεσα να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων σ’ όλους όσους «χτυπήθηκαν» από τα ακραία καιρικά φαινόμενα» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

Σχετικά με τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα τελευταία 24ωρα την επαρχία Φαρσάλων ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής « τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τα κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επισκέφτηκαν τις περιοχές που επλήγησαν, δημιούργησαν σοβαρό πρόβλημα ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δείχνει να υπάρχει ολοκληρωτική καταστροφή. Σεβασμός στους ανθρώπους που παράγουν με γρήγορες αποζημιώσεις και σωστές εκτιμήσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου