ΛΑΡΙΣΑ

Καταδίκη Λαρισαίου για δυσφημιστική ανάρτηση στο facebook κατά της πρώην συζύγου του

καταδίκη-λαρισαίου-για-δυσφημιστική-475015

Και αν νομίζετε ότι μπορεί ο καθένας να αναρτά ό,τι θέλει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χωρίς να υποστεί τις συνέπειες του νόμου, τότε καλά θα κάνετε να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας. Δικαστήριο της Λάρισας χθες το μεσημέρι επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους σε Λαρισαίο, ο οποίος ανάρτησε στο εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης κείμενο που αποτελούσε δυσφήμιση για την πρώην σύζυγό του.

Συγκεκριμένα, την υπόθεση εξέτασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και ο κατηγορούμενος δεν παρέστη αυτοπροσώπως στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπούνταν από τον δικηγόρο του. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ζευγάρι χώρισε πριν από περίπου 11 χρόνια.

Η γυναίκα, όπως κατέθεσε δεχόταν απειλές από τον πρώην σύζυγό της και της έκανε τη ζωή, όπως και τη ζωή της κόρης τους, μαρτύριο. Κερασάκι στην τούρτα όπως εξήγησε αποτέλεσε η ανάρτηση του στο Facebook, για την ίδια και τις προσωπικές της σχέσεις, που συνοδευόταν με φωτογραφία. Αυτό την οδήγησε στο να πάρει την απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον του αφού θεωρούσε πως ήταν δυσφημιστικό για το πρόσωπό της.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης τόνισε πως η ψυχολογική κατάσταση του πελάτη του δεν ήταν καλή από τότε που χώρισαν, κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο τερμάτισαν τη σχέση τους. Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη για την πράξη, όμως από την άλλη ο συνήγορος πολικής αγωγής εξήγησε πως δεν φτάνει η συγγνώμη για κάτι τέτοιο, αφού όταν δημοσιεύεις τέτοιου είδους κείμενα είναι σαν να ανοίγεις μαξιλάρι με πούπουλα μπροστά σ’ έναν ανεμιστήρα και μετά να μαζεύεις απλά μερικά από αυτά…

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους δίνοντας τριετή αναστολή.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου