ΛΑΡΙΣΑ

Τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ παρουσίασε στη Λάρισα ο υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης

τις-νέες-ηλεκτρονικές-υπηρεσίες-του-ε-483433

Τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται στον ΕΦΚΑ παρουσίασε στη Λάρισα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Ο κ. Πετρόπουλος πραγματοποίησε νωρίτερα επίσκεψη ΕΦΚΑ Λάρισας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως πλέον μέσω της νέας πλατφόρμας ηλεκτρικών εγγραφών οι αγρότες δεν θα χρειάζεται να έρχονται από διάφορα μέρη της Θεσσαλίας στη Λάρισα για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής στον ΕΦΚΑ, κάτι το οποίο όπως τόνισε δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στο παρελθόν. Παράλληλα η εξυπηρέτηση όσων είναι ήδη εγγεγραμμένοι θα γίνει επίσης πιο γρήγορη.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν αυτή τη στιγμή 800 παλιές αιτήσεις σε «χαρτόκουτα» στον ΕΦΚΑ Λάρισας για τις οποίες τόνισε πως θα χρειαστεί περίπου ένα χρόνο για να εξυπηρετηθούν. Ακόμη μίλησε για την εφαρμογή νέων διατάξεων οι οποίες θα υποβοηθήσουν στην ταχύτερη λειτουργία του μηχανισμού. Για την γρηγορότερη μάλιστα περαίωση των υποθέσεων του ΕΦΚΑ δρομολογείται πρόσληψη υπαλλήλων με 12μηνες συμβάσεις.

Αναφορικά με τους συνταξιούχους του ’51 ο κ. Πετρόπουλος απάντησε πως οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει εξετάζονται, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει ένα χρονολογικό πλαίσιο, καθώς η υποστελέχωση του ΕΦΚΑ δυσχεραίνει σύμφωνα με το ίδιο την κατάσταση, γεγονός για το οποίο επέρριψε ευθύνες στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα της χορήγησης συντάξεων σε άτομα με οφειλές, διότι δεν είχαν εξετασθεί σωστά οι αιτήσεις που είχαν καταβάλει και ζητήθηκε από αυτούς η επιστροφή της σύνταξης.

Ερχόμενος στην εγχώρια πολιτική, κατηγόρησε για ανεύθυνη και αντιδημοκρατική στάση τη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την περαίωση της κοινοβουλευτικής της θητείας νωρίτερα από το τελικό χρονικό όριο, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καλείται να περάσει διατάξεις σχετικές με τον ποινικό κώδικα, διατάξεις του Υπουργείου Υγείας, καθώς και διατάξεις σχετικά με το τι θα γίνει με τους 25.000 συμβασιούχους σε δήμους οι οποίοι όπως τόνισε «δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε ακόμη πως θα δοθεί σύνταξη σε 80.000 ανθρώπους οι οποίοι δεν δικαιούνταν σύνταξη, ενώ έστρεψε τα πυρά του ξανά κατά της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως θα καταστρέψει το κοινωνικό κράτος το οποίο κατάφερε να δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος πρέπει να αξιολογήσει τι βρήκε αυτή η κυβέρνηση και τι παρέδωσε», δήλωσε ο υφυπουργός συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτρεψε την οικονομική καταστροφή της χώρας και επέτρεψε την ανάπτυξη της οικονομίας.

Σε παρέμβασή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε: «Επί τέσσερα χρόνια το υπουργείο Εργασίας καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να λυθούν προβλήματα χρόνων, όπως είναι αυτό των αγροτών», χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «σανίδα σωτηρίας» το νομοσχέδιο των 120 δόσεων.

[onlarissa.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου