ΛΑΡΙΣΑ

Στη Διεθνή Έκθεση «London Wine Fair» η Περιφέρεια Θεσσαλίας

στη-διεθνή-έκθεση-london-wine-fair-η-περιφέρεια-θ-483968

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε φέτος δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση «London Wine Fair», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο (20-22 Μαΐου) και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ευρώπης και της παγκόσμιας αγοράς κρασιών.

Στην έκθεση, που συμπλήρωσε φέτος 39 έτη διοργάνωσης, συμμετείχαν 980 συνολικά εκθέτες, με την Ελλάδα να έχει για πρώτη φορά οργανωμένη Εθνική παρουσία, με την ονομασία «WINES OF GREECE» και συμμετοχή 36 οινοποιείων από όλη την Ελλάδα, τα 6 από τα οποία ήταν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στοχεύοντας στην προώθηση του brand-name της χώρας μας και στην προβολή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των οινοπαραγωγών μας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί και η Εθνική Συμμετοχή υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece, λαμβάνοντας παράλληλα τη σημαντική υποστήριξη του γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας του Λονδίνου, της ΕΔΟΑΟ, του ΣΕΟ και του Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου.

Η αποστολή της Θεσσαλίας πλαισιώνονταν από επαγγελματίες-οινοποιούς, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Οι εταιρείες που συμμετείχαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν η «Οινοποιία Ντούγκου», η «Οινοποιία Καρδάση», η «Κατσάρος Αποστάγματα», το «Κτήμα Terra Olympus», το «Κτήμα Τιμπλαλέξη» και η «ROUSSAS WINERY».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βρισκόταν σε κεντρική τοποθεσία της έκθεσης, απέσπασε θετικές κριτικές για την άρτια παρουσία των θεσσαλικών επιχειρήσεων συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα θεσσαλικά προϊόντα.

Οι δράσεις της ελληνικής συμμετοχής βρήκαν εξαιρετική ανταπόκριση. Πιο συγκεκριμένα η Ελλάδα παρουσίασε Masterclass με τίτλο «Greek wines: Indigenous varieties and fascinating terroirs», που δέχτηκε σχεδόν 400 αιτήσεις συμμετοχής. Το Masterclass παρουσίασαν οι Γιάννης Καρακάσης MW και Λευτέρης Κανδύλης προσελκύοντας τα σημαντικότερα ονόματα της Βρετανικής αγοράς μεταξύ των οποίων μεγαλοεισαγωγείς, χονδρέμποροι, ΜΜΕ και trend-setters.

Επιπρόσθετα εντός του περιπτέρου λειτούργησε το Greek Wine Bar, υπό την επίβλεψη του πολύ έμπειρου Sommelier Γρηγόρη Μιχαήλου, στο οποίο επαγγελματίες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά κρασιά λαμβάνοντας σχετικές ενημερώσεις και επεξηγήσεις.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιώτης Παπαναστασίου – Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, ο κ. Αντώνης Γραβάνης – Διευθυντής Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών του Enterprise Greece και η κ. Καλλιάνη Άννα – Πρόεδρος του Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου.

Η αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελούνταν από τον Παν. Καλφούντζο, Προϊστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Λάρισας και τον Δημ. Σταυρίδη, Προϊστάμενο του Τμ. Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ίδιας Δ/νσης.

Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας είχαν στόχο την ευρύτερη συνεργασία και την ενδυνάμωση της προβολής των θεσσαλικών προϊόντων στο εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου