ΛΑΡΙΣΑ

Στη φυλακή για τα τηλεφωνήματα τρόμου σε Βόλο και Λάρισα

στη-φυλακή-για-τα-τηλεφωνήματα-τρόμου-485248

Ελεύθερες με όρους η σύζυγος και η κόρη του – Και οι τρεις απολογήθηκαν για τις πράξεις τους στον ανακριτή

Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή Λάρισας ο 51χρονος Βούλγαρος για τις απάτες με δήθεν τροχαία ατυχήματα στον Βόλο και τη Λάρισα.

Ο 51χρονος είχε στήσει «οικογενειακή επιχείρηση» με τα τηλεφωνήματα τρόμου βγάζοντας παράνομο κέρδος ύψους 45.000 ευρώ.

Η σύζυγός του και η κόρη του ηλικίας 50 και 19 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας εξιχνίασε σε Βόλο και Λάρισα εφτά τετελεσμένες απάτες και έξι απόπειρες απάτης χτυπώντας τόσο το εν λόγω κύκλωμα, τα μέλη του οποίου υποδύονταν άλλοτε τον γιατρό ή τον αστυνομικό, άλλοτε ακόμη και το συγγενικό πρόσωπο των παθόντων, όσο και άλλα κυκλώματα λειτουργώντας αποτρεπτικά από την διάπραξη παρόμοιων εγκληματικών πράξεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οικογένεια με τη βοήθεια άγνωστου συνεργού και πρόσχημα ότι συγγενικά πρόσωπα των στόχων τους είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες, κατά κύριο λόγο ηλικιωμένες γυναίκες, αλλά οι συνεχείς μετακινήσεις του 51χρονου στη Λάρισα από τον Βόλο με το αυτοκίνητό του μάρκας Peugeot κίνησαν υποψίες και τελικά πρόδωσε τη δράση της.

Η οικογένεια που εγκαταστάθηκε στον Βόλο από τις αρχές του έτους και προφανώς από τότε οργάνωνε τη δράση της να ζητά διάφορα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα είτε για την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών, είτε για να αποφευχθεί η ποινική διαδικασία θα συνέχιζε απερίσπαστη το έργο της για άγνωστο χρονικό διάστημα, αν οι αστυνομικοί ύστερα από επίμονη και συστηματική έρευνα δεν χαλούσαν τα σχέδιά της.

Συγκεκριμένα στον Βόλο οι Βούλγαροι είχαν διαπράξει τρεις απάτες, τελευταία με θύμα μία 88χρονη γυναίκα που πείστηκε και έδωσε στο κύκλωμα ποσό περίπου 3.000 ευρώ πετώντας τα χρήματα από το μπαλκόνι.

Οι άλλες δύο υποθέσεις στον Βόλο σημειώθηκαν στον Κατηγιώργη στα μέσα του περασμένου μήνα, οπότε δύο ηλικιωμένες γυναίκες έδωσαν στους επιτήδειους κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ και 5.000 ευρώ αντίστοιχα και μάλιστα αμφότερες την ίδια μέρα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου