ΛΑΡΙΣΑ

Συνδικαλιστικό «πραξικόπημα» καταγγέλλει η Ενωτική Κίνηση Σιδηροδρομικών

συνδικαλιστικό-πραξικόπημα-καταγγ-492951

«Αναψε» φωτιές η συγκρότηση προεδρείου στον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας

Συνδικαλιστικές «φωτιές» μεταξύ των παρατάξεων άναψε η συγκρότηση προεδρείου στον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας. Μετά από περίπου έξι μήνες που έγιναν οι εκλογές στο σωματείο οι παρατάξεις δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Έτσι παρά το γεγονός ότι πρώτη δύναμη με 4 έδρες αναδείχτηκε η Ενωτική Κίνηση Σιδηροδρομικών με τις άλλες πέντε έδρες να μοιράζονται 3 έδρες στο ψηφοδέλτιο Α.Σ.ΠΡΟ. (Αγωνιστική Συνεργασία- Προοπτική που στηρίζεται από ΠΑΜΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και 2 έδρες στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών (ΣΥΡΙΖΑ), η συγκρότηση προεδρείου χθες προέκυψε μέσα από τη συμπόρευση των παρατάξεων Α.Σ.ΠΡΟ. και Δίκτυο.

Η Ενωτική Κίνηση Σιδηροδρομικών σ’ ανακοίνωσή της καταγγέλλει αυτή τη συνεργασία, κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστικό πραξικόπημα» και αρνείται να συμμετέχει στο νέο προεδρείο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι καταγγελίες της Ενωτικής Κίνησης Σιδηροδρομικών επιβεβαιώθηκαν. Οι δύο ετερόκλητες παρατάξεις διέπραξαν συνδικαλιστικό «πραξικόπημα» και ανέτρεψαν το 50% του εκλογικού σώματος έτσι όπως αυτό εκφράστηκε στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου.

Ενώνοντας τα βαγόνια των κομματικών τους επιδιώξεων και αφήνοντας στην άκρη την άσπονδη έχθρα τους ΠΑΜΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ τα βρήκαν να σχηματίσουν προεδρείο στον Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας μη σεβόμενοι το δημοκρατικό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αποκαλύφτηκαν πλήρως οι παρασκηνιακές συμφωνίες με τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές κάτω από το τραπέζι συμφωνίες με την εργοδοσία

Μέσα σε ένα όργιο συναλλαγών, ίντριγκας και μηχανορραφιών και παρασκηνιακών συμφωνιών, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και μεθοδεύτηκε μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση για να αποκλείσουν το 50% του εκλογικού αποτελέσματος, όπου για εμάς χάθηκε η αυτοδυναμία στην κλήρωση.

Μ’ αυτή την κατάπτυστη και άθλια συναλλαγή-συμφωνία, που έγινε ήρθανε από το παρελθόν και θυμίζουν τις πιο σκοτεινές και άθλιες περιόδους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καταπατήθηκε η βούληση και η θέληση των εργαζομένων και ακυρώθηκε «ντε φάκτο» κάθε δημοκρατική συνεργασία. Πρόκειται για «μαύρη σελίδα» στο συνδικαλιστικό κίνημα που έχει τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΜΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι εργαζόμενοι- σιδηροδρομικοί δε θα το αποδώσουν μόνο στα φυσικά πρόσωπα που τους διακατέχει εμμονή και κόμπλεξ εναντίον μας, αλλά στους πολιτικούς χώρους που συντελούν και αυτοί σ’ αυτές τις αθλιότητες».

Την ανακοίνωσε υπογράφουν οι: Δημ. Νικολάου, Δ. Σαββελίδης, Χ. Γάτσιας, Ν. Καρανίκας, Γ. Παγουτζής, Δ. Οικονόμου, Ε. Παπαπαναγιώτου, Δ. Τσιάμης, Σ. Κανιάκας, Α. Κατσιούλας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου