ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκάθαρο προβάδισμα σε Κων. Αγοραστό

ξεκάθαρο-προβάδισμα-σε-κων-αγοραστό-507969

«Φαβορί» ο νυν περιφερειάρχης Θεσσαλίας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr – Τι ποσοστά συγκεντρώνουν οι άλλοι υποψήφιοι

Ξεκάθαρο προβάδισμα, που μπορεί να δώσει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, αν επιβεβαιωθεί στην κάλπη, δίνει στον νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό δημοσκόπηση, που διενήργησε η ALCO για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην τελική ευθεία των περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Ειδικότερα, η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr, δίνει μεγάλο προβάδισμα στον νυν περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Αγοραστό, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ. Ακολουθούν ο Νίκος Τσιλιμίγκας που έχει την στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Κουρέτας ο οποίος προέρχεται από το Ποτάμι, αλλά δηλώνει ανεξάρτητος. Στη δημοσκόπηση επίσης διαπιστώνεται πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης για τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για το έργο που έχει παραχθεί μέχρι σήμερα και στους τέσσερις Θεσσαλικούς Νομούς.

Ειδικότερα ένα ποσοστό 66% δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του νυν περιφερειάρχη, ποσοστό 17% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ 17% ανήκει στην κατηγορία «Δεν ξέρω – δεν απαντώ». Η μέτρηση έγινε σε δείγμα 800 ατόμων από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.

Ειδικότερα:

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη Θεσσαλίας αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή απάντησαν: Αγοραστός 46%, Τσιλιμίγκας 16%, Κουρέτας 6%, Τσιαπλές 4%, Μπίλλη 4%, Ακρίβος 2%, Δελημήτρος 1%, Ντούρος 1%, ΔΞ/ΔΑ 17%.

Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για περιφερειάρχη Θεσσαλίας αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή (ποσοστό επί των έγκυρων) απάντησαν: Αγοραστός 48%, Τσιλιμίγκας 17%, Κουρέτας 7%, Τσιαπλές 4%, Μπίλλη 4%, Ακρίβος 2% , Δελημήτρος 1%, Ντούρος 1%, ΔΞ/ΔΑ 18%.

Τέλος, στο ερώτημα «Εχετε θετική ή αρνητική γνώμη για κάθε ένα από τα πρόσωπα που θα σας διαβάσω; Αν δεν γνωρίζετε κάποιον ώστε να το κρίνετε πείτε το» ένα ποσοστό 67% απάντησε ότι έχει θετική γνώμη για τον Κώστα Αγοραστό, για τον Νίκο Τσιλιμίγκα θετικές γνώμες έχει ένα ποσοστό 27%, για τον Δημήτρη Κουρέτα 18% και ακολουθούν Τσιαπλές με ποσοστό 13%, Μπίλλη με ποσοστό 7%, Ακρίβος με ποσοστό 6%, Δελημήτρος με ποσοστό 5% και Ντούρος με ποσοστό 3%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου