Συμπόσιο για τα 20 χρόνια της Μαιευτικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2019-05-02, 10:55:30
Συμπόσιο για τα 20 χρόνια της Μαιευτικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επέτειος που θα τιμηθεί σε εκδήλωση στο πλαίσιο διήμερου επιστημονικού Συμποσίου που διοργανώνει η Κλινική, στη Λάρισα.

Το Συμπόσιο, με θέμα «HPV και Βιοδείκτες στη Μαιευτική και Γυναικολογία Νο 5», είναι ενταγμένο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και διοργανώνεται από τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας και την Εταιρεία Φροντίδας Υγείας Γυναίκας Ελλάδας.

Όπως σημειώνει ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας και διευθυντής της ομώνυμης κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Αλέξανδρος Δαπόντε «οι τελευταίες συνεχώς αυξανόμενες γνώσεις όσον αφορά στο εύρος και τη βαρύτητα των συνεπειών της HPV-μόλυνσης επιβάλλουν την ενημέρωση όλων, σχετικά με την πρόληψη (HPV-εμβόλιο), την έγκαιρη διάγνωση με τον πληθυσμιακό έλεγχο (HPV-test) και την ανίχνευση και αντιμετώπιση των παθήσεων που αυτή προκαλεί».

Διευκρινίζοντας πως «κορυφαίοι μαιευτήρες - γυναικολόγοι θα αναπτύξουν την κολποσκοπική ανίχνευση προκαρκινωματώδων αλλοιώσεων τραχήλου και αιδοίου και τη θεραπεία τους, θέματα γυναικολογικής ογκολογίας, εμβρυομητρικής ιατρικής, ενδοσκοπικής χειρουργικής και αναπαραγωγικής ιατρικής».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Συμποσίου ο διακεκριμένος καθηγητής Εμβρυϊκής Ιατρικής στο King’s College Λονδίνου και University College Λονδίνου, επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κύπρος Νικολαΐδης, που θεωρείται ο «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, θα παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις στην εμβρυομητρική ιατρική, με εισήγησή του το Σάββατο 4 Μαΐου, στις 13:20.

Το Συμπόσιο θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Μαΐου, στο κεντρικό αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής, στο Μεζούρλο ενώ οι εργασίες του Συμποσίου θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής 3 Μαΐου.

Τέλος, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του Συμποσίου, την Παρασκευή 3 Μαΐου, στις 18:45 θα πραγματοποιηθεί τελετή για τα 20 χρόνια της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα γίνει αναδρομή από το χθες στο σήμερα.

[Ελευθερία]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
5
=