ΛΑΡΙΣΑ

Δύο χρόνια από την τραγωδία στο Σαραντάπορο: Συγκλονίζει η αρχιλοχίας που επέζησε

δύο-χρόνια-από-την-τραγωδία-στο-σαραντ-542460

Σε κλίμα συγκίνησης και παρουσία της μοναδικής επιζήσασας, της αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, τελέστηκε το πρωί της Παρασκευής τρισάγιο, στο χώρο του δυστυχήματος με το στρατιωτικό ελικόπτερο που συνετρίβη κοντά στo Σαραντάπορο, εκεί όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερα στελέχη του στρατού, στις 19 Απριλίου του 2017.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου καθώς και συγγενείς των πεσόντων.

Με λόγια που συγκλονίζουν, η αρχιλοχίας περιέγραψε τις δραματικές ώρες στα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου. Όπως δήλωσε στο Θεσσαλία TV, τα οφείλει όλα στην Παναγία που ήταν δίπλα της.

«Περισσότερο θυμάμαι τη διάσωσή μου από την Παναγία που την είδα να με ξεριζώνει από το κάθισμα μέσα από τα συντρίμμια και να με τοποθετεί εδώ στο σημείο που ήταν ένα πουρνάρι και μου κρατούσε συντροφιά επί δυόμισι ώρες μέχρι να έρθουν και να μας εντοπίσουν », δήλωσε η διασωθείσα Πλεξίδα.

«Ήταν θαύμα που γλίτωσα. Τα οφείλω όλα στην Παναγία. Με κρατούσε στην αγκαλιά της και την ένιωθα, την έβλεπα, την άκουγα. Ήταν ολοζώντανη, δεν μπορώ να την περιγράψω με λόγια. Με είχε μεταφέρει σε έναν άλλο τόπο, άλλο χρόνο. Απερίγραπτα τα συναισθήματα, [ένιωσα] όπως μας κρατούσε η μητέρα μας αγκαλιά», συμπλήρωσε.

«Άκουσα την Παναγία να λέει «μη φοβάσαι, θα στείλω κάποιον να σε βρει. Είμαι εγώ εδώ». Κι εκεί που με κούρνιαζε σαν μωρό είδα μία σκιά ανθρώπου που ήταν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ», ανέφερε η αρχιλοχίας.

Η μοιραία πτώση

Το μοιραίο ελικόπτερο τύπου “χιούι” απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου και θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα.

Συνετρίβη όμως λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή κοντά στο χωριό Σαραντάπορο της Ελασσόνας, πιθανότατα λόγω της χαμηλής ορατότητας που επικρατούσε στην περιοχή τη στιγμή εκείνη.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή: Ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής. Από θαύμα σώθηκε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα

Μετά το τρισάγιο, έλαβε χώρα κατάθεση στεφάνων στο μνημείο που έχει ανεγερθεί στον τόπο της τραγωδίας.

ΠΗΓΗ: in.gr, με πληροφορίες από onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου