Για την ακαδημαϊκή πορεία του Ανδρέα Παπανδρέου μίλησε χθες το βράδυ στη Λάρισα, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου του, ο γιος του, Νίκος Παπανδρέου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Η ακαδημαϊκή του σκέψη, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, τροφοδότησε στη συνέχεια την πολιτική σκέψη του Ανδρέα και δημιούργησε την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά και πρόσθεσε: «Η κουβέντα για τον Ανδρέα Παπανδρέου έχει αξία γιατί φαίνεται ότι αυτές τις ημέρες είναι πολύ της μόδας ο Ανδρέας».

Ο συγγραφέας πρόσθεσε ότι «ένα μέρος των αξιών του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν και σήμερα στο Κίνημα Αλλαγής. Το θέμα είναι η εμβάθυνση των αξιών αυτών και η συνέχεια τους. Μια από αυτές ήταν να είναι κοντά στον κόσμο».

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι αν ο Ανδρέας καλούνταν να αντιμετωπίσει την κρίση θα ανάγκαζε όλα τα κόμματα να αφήσουν τα συνθήματα περί σxισίματος των μνημονίων και όπως στις άλλες χώρες, Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος να αντιμετώπιζαν το πρόβλημα με εθνική ομοψυχία.

[ert.gr]