ΛΑΡΙΣΑ

Υποψήφιος περιφερειάρχης ο Κώστας Δελημήτρος με «Ανυπότακτη Θεσσαλία»

υποψήφιος-περιφερειάρχης-ο-κώστας-δε-558432

Ο πρώην Βουλευτής Μαγνησίας της Λαϊκής Ενότητας, Κώστας Δελημήτρος τίθεται επικεφαλής της «Ανυπότακτης Θεσσαλίας» και θα διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το παραπάνω αποφασίστηκε στη χθεσινή πανθεσσαλική σύσκεψη των μελών της περιφερειακής παράταξης, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Ο κ. Δελημήτρος ως υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, θα διεκδικήσει την ψήφο των Θεσσαλών στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, «μέσα σε αγωνιστικό και ενθουσιώδες κλίμα οι παραβρισκόμενοι στη σύσκεψη, επανεπιβεβαίωσαν την απόφαση να υπάρξει διακριτός πόλος της ανυπότακτης, μαχόμενης αντιμνημονιακής, ριζοσπαστικής, κομμουνιστικής και πατριωτικής Αριστεράς σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας και δεσμεύτηκαν να διαθέσουν όλες τις δυνάμεις τους για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προς όφελος της Θεσσαλίας και των αναγκών του λαού της».

Οι άξονες δράσης της «Ανυπότακτης Θεσσαλίας» επικεντρώνονται στους εξής άξονες:

– Την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου στην Περιφέρεια και τους Δήμους της Θεσσαλίας

– Tα κοινωνικά δικαιώματα σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, με κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και του τοκογλυφικού χρέους
– Την κατάργηση του Κλεισθένη, υπέρ των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την ανακλητότητα των αντιπροσώπων σε α’ και β’ βαθμό στους ΟΤΑ

– Τη δημιουργία μετώπου με όλο τον λαό, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας

– Την πάλη ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και τους νόμους, ενάντια στην ανταποδοτικότητα-ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών και το ξεθεμελίωμα κάθε ίχνους κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας
– Την προστασία τόσο του φυσικού όσο και του δομημένου περιβάλλοντος από την καταστροφή του και την εκχώρηση της υγείας των πολιτών στο βωμό του ληστρικού καπιταλιστικού κέρδους.

– Την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων που υπάρχουν στην Περιφέρεια προς όφελος των λαϊκών αναγκών με προτεραιότητα στους ανέργους.

«Οι συγκεντρωμένοι, παρά τις όποιες τυχόν προγραμματικές διαφορές τους, ένωσαν ισότιμα τις δυνάμεις τους προκειμένου να συμβάλλουν με αιχμή του δόρατος την Ανυπότακτη Θεσσαλία στην ανασυγκρότηση και αναγέννηση των κινημάτων της περιοχής, όσο και στην μαζικοποίησή τους. Για να εκφραστεί και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και παντού, μια διαφορετική, ανατρεπτική και ελπιδοφόρα, βαθιά δημοκρατική και πατριωτική φωνή που θα ανοίξει δρόμους για μια ζωή με αξιοπρέπεια για τους Θεσσαλούς», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου