ΛΑΡΙΣΑ

Πυρά Δημήτρη Κουρέτα κατά Κώστα Αγοραστού

πυρά-δημήτρη-κουρέτα-κατά-κώστα-αγορα-566533

Για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ

Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εξαπέλυσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με την Πρωτοβουλία Δημήτρης Κουρέτας για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία.

Επικαλούμενος δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια ο κ. Κουρέτας λέει ότι «την πιο παράξενη ημέρα διάλεξε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός να «διαψεύσει» τους αριθμούς που δείχνουν το τέλμα στην απορροφητικότητα των κονδυλίων για τη Θεσσαλία».

«Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ της περιοχής, θυμήθηκε πως «οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια» μετά από μια θητεία στην οποία αράδιαζε μόνο αριθμούς.

Για την ακρίβεια ο κ. Αγοραστός προσπάθησε να μεταθέσει την ευθύνη στους φορείς υλοποίησης των έργων του ΕΣΠΑ για να δικαιολογήσει τη γύμνια που αναδεικνύουν οι αριθμοί. Μ’ άλλα λόγια για τον απερχόμενο περιφερειάρχη όταν οι φορείς υλοποίησης απορροφούν τα κονδύλια, τότε ο ίδιος πιστώνεται την όποια επιτυχία. Όταν όμως οι φορείς υλοποίησης δεν απορροφούν, τότε χρεώνονται οι ίδιοι το όποιο κόστος. Η Περιφερειακή Αρχή κι ο κ. Αγοραστός είναι μόνο για τις θετικές εξελίξεις. Για τις αρνητικές, φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι – ποτέ η αυτού μεγαλειότητα», σημειώνει ακόμη.

Κατά τον κ. Κουρέτα οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και σχεδόν πάτα αποκαλύπτουν όσα οι άνθρωποι θέλουν να κρύψουν. «Στην περίπτωσή μας αποκαλύπτουν ότι παρά τις φανφάρες του κ. Αγοραστού και το συνεχές λιβάνισμα από μερίδα του τοπικού Τύπου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μόλις προτελευταία σε απορρόφηση και πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απένταξης έργων.

Αυτή είναι η αλήθεια. Κι ας επιχειρεί ο κ. Αγοραστός να αλλοιώσει την εικόνα με διάφορα τεχνάσματα. Το κάνει μάλιστα εντελώς άκομψα. Την ημέρα της Πρωταπριλιάς. Τυχαίο; Μάλλον όχι…» προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου