ΛΑΡΙΣΑ

Διεκόπη το αγροτοδικείο στη Λάρισα για την Πέμπτη 7 Μαρτίου

διεκόπη-το-αγροτοδικείο-στη-λάρισα-γι-602650

Συλλαλητήριο συμπαράστασης την ώρα της δίκης – Σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων ενόψει της επετείου του Κιλελέρ

Για τις 7 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη των 10 αγροτών που δικάζονταν χθες στη Λάρισα για παρακίνηση συναδέλφων τους στις τελευταίες κινητοποιήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα το μπλόκο της Νίκαιας. Στους 8 από τους 10 αγρότες που ήταν παρόντες συμπαραστάθηκαν δεκάδες συνάδελφοί τους από τη Λάρισα, τον Βόλο και την υπόλοιπη Θεσσαλία, αλλά και από την υπόλοιπη χώρα με συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν έξω από το δικαστικό μέγαρο. Συνήγορος υπεράσπισης των αγροτών, όπως είχε προαναγγείλει, ήταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε δηλώσεις τους οι αγροτοσυνδικαλιστές σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη μίλησαν για πολιτική δίωξη από την πλευρά της κυβέρνησης και ποινικοποίηση του αγώνα τους, ενώ επίσης υπογράμμισαν ότι είναι απορίας άξιο πώς πρόλαβε και σχηματίστηκε δικογραφία την ίδια ώρα που υποτίθεται τελούνταν η αξιόποινη πράξη, γεγονός το οποίο επικαλέστηκε και η κ. Κωνσταντοπούλου.

Οι αγρότες συνδικαλιστές διώκονται για ηθική αυτουργία σε παρακώλυση συγκοινωνιών με δόλο, σχετικά με τις κινητοποιήσεις που έκαναν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και το μπλόκο στη Νίκαια στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τις διώξεις «πολιτικές». «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα δούμε άλλες τέτοιες γελοιότητες. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα δούμε άλλες τέτοιες λοβιτούρες. Ηδη οι εισαγγελικές και οι αστυνομικές αρχές είναι εκτεθειμένες διότι προέκυψε από τα πράγματα ότι «μαγειρεύτηκε» μια δικογραφία, αλλά και ότι ήρθαν αεροπλανικά έγγραφα στη δικογραφία μόλις εχθές», είπε χαρακτηριστικά η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Για την ερχόμενη Πέμπτη οι αγρότες προγραμματίζουν νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για συμπαράσταση των διωκόμενων αγροτοσυνδικαλιστών.

Στο μεταξύ, διαδοχικές συσκέψεις σε Βελεστίνο, Αλμυρό και Νότιο Πήλιο θα έχουν τις επόμενες μέρες οι αγροτικοί σύλλογοι μαζί με τα μέλη του μπλόκου Αερινού, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους ενόψει της επετείου της εξέγερσης των κολίγων στο Κιλελέρ στις 17 Μαρτίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου