ΛΑΡΙΣΑ

Εξελίξεις στην υπόθεση με τον ιερέα στον Τύρναβο: Τι παρέδωσε συγγενής του

εξελίξεις-στην-υπόθεση-με-τον-ιερέα-στ-617474

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Espresso», στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου παραδόθηκε μία από τις εικόνες που φέρεται ότι έκλεψε από τον μητροπολιτικό ναό ο πρώην ιερέας.

Η εικόνα της Γεννήσεως, την επιστροφή της οποίας είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο ο μητροπολίτης Ιερώνυμος, παραδόθηκε από συγγενή του πρώην ιερέα και πιστοποιήθηκε από ειδικούς της μητρόπολης ότι είναι η γνήσια.

Το συγγενικό του πρόσωπο φέρεται ότι παρέδωσε και το κλειδί του διαμερίσματος της εκκλησίας στο οποίο διέμενε ο άφαντος ιερέας, όπου βρέθηκαν κάποιες εικόνες, όχι όμως μεγάλης αξίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρχαν έπιπλα, κάτι που σημαίνει ότι είχε προετοιμάσει τη φυγή του.

Η υπόθεση για την οποία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, είχε απασχολήσει έντονα στον Τύρναβο τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε ο ιερέας έπαψε να ιερουργεί στην Παναγία Φανερωμένη, ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, σταμάτησε να πληρώνεται και αντικαταστάθηκε.

Οι αποκαλύψεις για την υπόθεση

Μέσα από την έρευνα έγινε γνωστό πως όλο αυτό το διάστημα το οικονομικό κενό της ενορίας αγγίζει τις 140.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα απουσίαζαν από τη φυσική τους θέση κάποιες εικόνες. Πρωταγωνιστικό πρόσωπο της θολής αυτής υπόθεσης φέρεται να είναι ένα πρώην στέλεχος της τοπικής εκκλησίας.

Στο εν λόγω πρώην στέλεχος της ενορίας, φερόμενο ως πρωταγωνιστή της πολύπλοκης υπόθεσης, δόθηκε μια διορία για να παραδώσει κλειδιά σπιτιού όπου διέμενε, στη Μητρόπολη στην οποία και ανήκει το σπίτι. Η διορία έληξε προ ημερών όμως εκείνος δεν επέστρεψε τα κλειδιά. Κινητοποιήθηκε η Μητρόπολη και στο σπίτι που ανοίχθηκε βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες. Δεν βρέθηκαν όμως όλες…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ήδη έχει αντικατασταθεί ενώ το τελευταίο διάστημα δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας κάποια στιγμή να καταλήξει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με σκοπό να διερευνηθεί τυχόν ύπαρξη ποινικών ευθυνών.

Πηγή: newsit.gr, Εφημερίδα Espresso, eleftheria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου