ΛΑΡΙΣΑ

Σύλληψη φοιτητριών και ληστή στη φοιτητική εστία του ΤΕΙ

σύλληψη-φοιτητριών-και-ληστή-στη-φοιτ-620072

Έφοδος της αστυνομίας αποκάλυψε ότι στις φοιτητικές εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας κρυβόταν ένα επικίνδυνος ληστής που είχε πλούσια δράση στην περιοχή της Πιερίας και της Μακεδονίας.

Ο 24χρονος χθες τα ξημερώματα διέπραξε την τελευταία του ληστεία στην Πιερία πριν από την σύλληψή του. Με απειλή όπλου κατάφερε να αφαιρέσει 300 ευρώ και να τραπεί σε φυγή. Όμως οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ίχνη του, που έδειχναν ότι κρυβόταν στις φοιτητικές εστίες του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από του αστυνομικούς της Α.Δ Πιερίας που έφτασαν στην πόλη. Ζήτησαν και πήραν την άδεια της πρυτανείας για την έφοδο την οποία έκαναν αργά χθες το μεσημέρι.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο ληστή που κατηγορείται για άλλες 7 ληστείες αλλά και δύο φοιτήτριες 20 και 22 ετών αντίστοιχα, με τις κατηγορίες της υπόθαλψης εγκληματία και της συναυτουργίας.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί άδεια από τις πρυτανικές αρχές ,ώστε να αρθεί το άσυλο και η αστυνομία να προβεί σε σύλληψη επικίνδυνου ληστή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εξέτιε ποινή κάθειρξης 14,5 ετών (για ληστεία και ενδοοικογενειακή βία) στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, απ’ όπου όμως απέδρασε στις αρχές του έτους, παραβιάζοντας εξαήμερη άδεια που είχε λάβει.

Εκτός από τη ληστεία στην πόλη της Κατερίνης, για την οποία συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα, ο εικοσιτετράχρονος φέρεται να εμπλέκεται και σε άλλες ληστείες που έγιναν τον τελευταίο μήνα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με στόχο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και «λεία» 2.950 ευρώ, όπως επίσης καπνικά προϊόντα.
Ως συνεργούς του στη ληστεία της Κατερίνης, αστυνομικοί της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας συνέλαβαν δύο άνδρες, 25 και 23 ετών, καθώς και μία εικοσάχρονη γυναίκα. Όλοι τους είναι Έλληνες, με τους δύο πρώτους να κατηγορούνται ότι κρατούσαν «τσίλιες» και την κοπέλα να συνοδεύει τον εικοσιτετράχρονο στο κατάστημα-«στόχο», όπου, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπό την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και άρπαξαν 300 ευρώ σε μετρητά και τσιγάρα, αξίας 300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

[larissanet.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου