ΛΑΡΙΣΑ

Σύσκεψη διοικητικών στελεχών Τμήματος Περιβάλλοντος

σύσκεψη-διοικητικών-στελεχών-τμήματ-620225

Υπό τον νέο αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Χαλέβα

Σύσκεψη μεταξύ των Τμημάτων Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε υπό τον νέο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Χαλέβα παρουσία του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν διευθυντές, τμηματάρχες και προϊστάμενοι Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η συνάντηση μεταξύ άλλων στόχο είχε την ιεράρχηση και επίλυση άμεσα όλων των εκκρεμών υποθέσεων σε όλες τις Π.Ε. Θεσσαλίας στο πλαίσιο της βέλτιστης εξυπηρέτησης τόσο των πολιτών όσο και των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατά τη διάρκειά της έγινε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή προτάσεων από τους παρισταμένους σε σημαντικά θέματα μεταξύ των οποίων ήταν και η πρόσβαση των ενδιαφερομένων στις περιβαλλοντικές μελέτες που βρίσκονται σε διαβούλευση δεδομένων και των περιορισμών που προκύπτουν από την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η λύση που δόθηκε, δεδομένης και της υπάρχουσας νομοθεσίας, είναι ο προσανατολισμός λήψης στοιχείων της μελέτης από τους ενδιαφερόμενους μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του υπουργείου.

Επίσης δόθηκε προτεραιότητα στην άμεση ολοκλήρωση όλων των περιβαλλοντικών μελετών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κλείνοντας την πρώτη διευρυμένη σύσκεψη με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των Π.Ε. Θεσσαλίας τούς διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει η βέλτιστη εξυπηρέτηση τόσο των πολιτών, όσο και των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας.

Τέλος, ο κ. Χαλέβας ενημέρωσε ότι θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα ο προγραμματισμός των ημερών επίσκεψης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση στη συνεργασία τόσο με τους υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των Π.Ε Θεσσαλίας, όσο και για την επικοινωνία με τους πολίτες της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου