Μια μόλις ημέρα μετά το στήσιμο του αγροτικού μπλόκου στη Νίκαια Λάρισας, η Αστυνομία έστειλε χαρτί με το οποίο παραπέμπονται άμεσα σε δίκη, ως ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του οδοστρώματος από τα τρακτέρ, γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Σε δίκη παραπέμπονται την 1η Μαρτίου οι Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, Κώστας Τζέλλας και Γιάννης Τσιούτρας, μέλη της Διοίκησης Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Αχιλλέας Λιάτος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη», Στέλιος Τσικριτσής, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγους Τυρνάβου, Αλέκος Λαχανάς, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας κ.ά.

Σε σύσκεψη που έγινε σήμερα προτάθηκε πορεία των αγροτών του μπλόκου με τα τρακτέρ τους στην Παρασκευή στην πόλη της Λάρισας. Επίσης, το Σάββατο στη 1 μ.μ. να γίνει στο μπλόκο σύσκεψη μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία και την Κυριακή στη 1 μ.μ. να γίνει πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια.

Σε συνέντευξη τύπου (φωτογραφία από 902.gr) που έδωσαν οι αγρότες στο Μπλόκο της Νίκαιας κατήγγειλαν ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση της κυβέρνησης που έχει στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών και αυτών που είναι ήδη στα μπλόκα, αλλά και όσων ετοιμάζονται να βγουν. Επεσήμαναν ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή μεθόδευση καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν, χωρίς να απολογηθούν, ηγετικά στελέχη του αγροτικού κινήματος.

Υπογράμμισαν ότι αυτό αποτελεί σαφή συνδικαλιστική δίωξη και δείχνει ότι ο αντιδημοκρατικός, αυταρχικός κατήφορος αυτής την κυβέρνησης δεν έχει τέλος.

Τόνισαν ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και οι αγρότες δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν. Θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυνατά, μαζικά και οργανωμένα τον αγώνα ασκώντας ακόμα πιο ισχυρή, αγωνιστική πίεση στην κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

[kosmoslarissa.gr]