ΛΑΡΙΣΑ

Δεινοπαθούν επιχειρήσεις της Θεσσαλίας

δεινοπαθούν-επιχειρήσεις-της-θεσσαλ-450067

Κεντρικό στόχο της αιρετής Περιφέρειας χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός την εξέλιξη της Θεσσαλίας σε εξωστρεφή και ανταγωνιστική στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον περιφέρεια.
Σε συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας προανήγγειλε ευρεία σύσκεψη των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας, ώστε να χαραχθεί ενιαία στρατηγική για την επιχειρηματικότητα σε επίπεδο περιφέρειας.
«Έχουμε εικόνα και ήχο της αγοράς, περιμένουμε τις προτάσεις και τις απόψεις σας», διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης.
Στη συνάντηση έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν σήμερα οι επιχειρήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την αναπτυξιακή στρατηγική που είναι αναγκαία για την Θεσσαλία με βαρύτητα στον τουρισμό αλλά και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, την επένδυση στην καινοτομία και τη γνώση.
Ο κ. Αγοραστός έδειξε να συμμερίζεται την εκτίμηση του επιχειρηματικού κόσμου ότι «η αναπτυξιακή δυναμική των θεσσαλικών επιχειρήσεων έχει καμφθεί την τελευταία διετία εξαιτίας ενδογενών και εξωγενών παραγόντων».
Στα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τις θεσσαλικές επιχειρήσεις συμπεριέλαβε μεταξύ άλλων, την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, την έκταση του φαινομένου των ακάλυπτων επιταγών, τη μεγάλη πτώση στον κύκλο παραγωγής από τη ραγδαία επιδείνωση της ζήτησης, την υψηλή φορολόγηση των επιχειρήσεων, τις καθυστερήσεις πληρωμών από το Δημόσιο, καθώς και πάγια διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η γραφειοκρατία, η πολυνομία και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
Επανέλαβε τη δέσμευσή του για «εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών με γρήγορες διαδικασίες, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα» και υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη της Θεσσαλίας σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την διατήρηση και αύξηση της απασχόλησης είναι οι κεντρικές του προτεραιότητες».
Για την επίτευξη των στόχων αυτών δεσμεύτηκε να εργαστεί με γνώμονα «την επέκταση και αναβάθμιση των ενδοπεριφερειακών υποδομών, την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής οικονομικής συνοχής, την αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας και τη μεγαλύτερη δυνατή σύνδεση του πρωτογενή με τον δευτερογενή τομέα, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του καινοτόμου χαρακτήρα στις επιχειρήσεις, την μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του τουρισμού και του πολιτισμού, τη βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού,
Εξάλλου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός θα παραστεί σήμερα στις 10:30 το πρωί στην εκδήλωση μνήμης του Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων» στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τσαριτσάνης.
Στις 8 το βράδυ ο κ. Κ. Αγοραστός θα είναι ομιλητής στην ανοικτή συνεδρίαση της Ετήσιας Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Grecotel – Larissa Imperial».
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου