ΛΑΡΙΣΑ

Λοχίας εν ευθυμία στη Λάρισα «γάζωσε» διαμερίσματα

λοχίας-εν-ευθυμία-στη-λάρισα-γάζωσε-671916

Στον στρατιωτικό εισαγγελέα συνοδευόμενος από Στρατονόμους αναμενόταν να οδηγηθεί χθες ένας 37χρονος Λοχίας του Στρατού Ξηράς, που συνελήφθη την Πρωτοχρονιά για άσκοπους πυροβολισμούς και μαζί του συνελήφθη και ο 64χρονος φίλος του, ο οποίος του διέθεσε το πιστόλι. Ο 37χρονος Λαρισαίος βρισκόταν σε σπίτι οικείων του στη συνοικία του Αγίου Θωμά για την αλλαγή του χρόνου, όταν περασμένα μεσάνυχτα και για λόγους που ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας- χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ήταν σε κατάσταση ευθυμίας – άρχισε να πυροβολεί με ένα πιστόλι των 9 mm, το οποίο είχε προμηθευτεί από 64χρονο Λαρισαίο.

Κάτι δεν πήγε καλά ωστόσο και αντί ο υπαξιωματικός του Στρατού Ξηράς να ρίξει στον αέρα, πυροβόλησε περισσότερες από 10 φορές σε χαμηλότερο ύψος με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να προκληθούν φθορές σε δύο γειτονικά σπίτια. Το ευτύχημα, για όλους, είναι πως εκείνη την ώρα απουσίαζαν οι ένοικοι των γειτονικών διαμερισμάτων άσχετα με την πραγματική πρόθεση του ενστόλου, που εκτιμάται πως δεν ήταν άλλη από τον «εορτασμό» της έλευσης του νέου χρόνου με «μπαλωθιές» και όχι να δημιουργήσει προβλήματα. Τα ξημερώματα ωστόσο που επέστρεψε στο σπίτι του ένας από τους δύο γείτονες, έμεινε έκπληκτος καθώς βρήκε το διαμέρισμά του «γαζωμένο» αλλά και σφαίρες στο εσωτερικό του σπιτιού το οποίο διαπέρασαν, από κουφώματα και τζάμια παραθύρων. Με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να εντοπίζουν περισσότερους από 10 κάλυκες.

Ο 37χρονος λοχίας βρέθηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς για άσκοπους πυροβολισμούς ενώ μαζί του συνελήφθη και ο 64χρονος φίλος του και ιδιοκτήτης του πιστολιού γιατί του το παραχώρησε παράνομα. Το πιστόλι κατασχέθηκε, ο 64χρονος οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όπου και αφέθηκε ελεύθερος καθώς ορίσθηκε τακτική δικάσιμος ενώ στρατονόμοι παρέλαβαν τον 37χρονο λοχία και αναμενόταν να τον οδηγήσουν χθες ενώπιον του στρατιωτικού εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου