ΛΑΡΙΣΑ

Στους δρόμους τα τρακτέρ τη Δευτέρα – Τι ζητούν οι αγρότες

στους-δρόμους-τα-τρακτέρ-τη-δευτέρα-687227

Τον διάλογο προτάσσει ως τον πιο πρόσφορο τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ενόψει των αγροτικών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε για αύριο Δευτέρα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων στην περιοχή της Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα στον Πλατύκαμπο Λάρισας, τα Φάρσαλα και τον αυτοκινητόδρομο Ε-65 στην Καρδίτσα.

Οι αγρότες ζητούν παρέμβαση της πολιτείας για τις χαμηλές τιμές σε μια σειρά προϊόντων όπως είναι το βαμβάκι και το γάλα, ετήσιο πλαφόν ακατάσχετου λογαριασμού στα 12.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ για κάθε παιδί καθώς και αφορολόγητο πετρέλαιο.

Οπως τονίζει ο κ.Αραχωβίτης στο ΑΠΕ, ήδη έχουν ξεκινήσει τα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής στο χωράφι, με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλες προτάσεις που βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Ειδικότερα αναφέρεται στη διάταξη για το ακατάσχετο των 12.000 ευρώ, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος για τους αγρότες, την προκήρυξη της πρόσκλησης για τη βιολογική γεωργία, αλλά και του προγράμματος για τις μικρές εκμεταλλεύσεις.

Πηγή:ΕΡΤ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου