ΛΑΡΙΣΑ

Εξιχνιάστηκε μετά από 4 μήνες ένοπλη ληστεία σε σπίτι στη Λάρισα

εξιχνιάστηκε-μετά-από-4-μήνες-ένοπλη-λη-689188

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, περίπτωση ληστείας που διαπράχθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Συνελήφθησαν, χθες (13-12-2018) το πρωί στη Λάρισα και σε περιοχή της Αττικής, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, σε συνεργασία την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, τρία άτομα, δύο 34χρονοι και ένας 32χρονος, δυνάμει ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης της Ανακρίτριας Λάρισας, για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη συνεργοί των συλληφθέντων, ηλικίας 34 ετών.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Αυγούστου 2018 στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με τους δύο συνεργούς τους, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία 53χρονου και αφού ακινητοποίησαν τον ίδιο και μέλη της οικογένειάς του, με την απειλή όπλων, απέσπασαν χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Στη συνέχεια, διέφυγαν αφαιρώντας Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 53χρονου, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αγροτική περιοχή.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών σε Λάρισα και περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των 13.100 ευρώ,
  • 17 κινητά τηλέφωνα και
  • τρία ζευγάρια γάντια.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ενός από τους συλληφθέντες, ως μέσο τέλεσης της ληστείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου