ΛΑΡΙΣΑ

Σταθάκης από τη Λάρισα: Κίνητρα για νέες ενεργειακές κοινότητες

σταθάκης-από-τη-λάρισα-κίνητρα-για-νέε-696288

Στη δυνατότητα που παρέχει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας σε πολίτες, αγροτικούς συνεταιρισμούς, βιοτεχνίες ή ξενοδοχεία που θα μπορούν να συνεργαστούν για να παράγουν ενέργεια, αναφέρθηκε ο υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα.

Ο κ. Σταθάκης ανακοίνωσε τα ενισχυτικά μέτρα που θα ωθήσουν τους εμπλεκόμενους να κάνουν χρήση του νομοσχεδίου και να προχωρήσουν στην παραγωγή ενέργειας, κάνοντας λόγο για επιδότηση του 50% της επένδυσης, έχοντας, ως χώρα, εξασφαλισμένα ήδη 25 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως “τομή στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά πως για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τοπικούς φορείς, να αποκτήσουν ενεργή εμπλοκή στη διαδικασία μετασχηματισμού του ενεργειακού συστήματος της χώρας.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε, ότι “με τον θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο των φορέων της κοινωνίας να μπορούν να παράγουν ενέργεια, είτε πρόκειται για μία πολυκατοικία, είτε για τρεις βιοτεχνίες, πέντε ξενοδοχεία, πανεπιστήμια, Δήμους κοκ και ανοίγεται ένα νέο πεδίο, με το οποίο θα είναι δυνατή η παραγωγή ενέργειας μέσω ΑΠΕ, απόλυτα προσανατολισμένη στην αρχή της τοπικότητας.

«Με αυτό επιδιώκουμε τοπική παραγωγή, τοπική κατανάλωση. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα ενός αποκεντρωμένου συστήματος παραγωγής ενέργειας, όπου κατανάλωση και παραγωγή θα έχουν ισχυρούς κανόνες τοπικότητας. Γι΄ αυτό και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το διαπερνούν ισχυρές ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να είναι σαφής ο τοπικός χαρακτήρας της επιχείρησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας έδωσαν το παρόν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Ισαακίδης καθώς και στελέχη της κομματικής οργάνωσης.

ΠΗΓΗ: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου