ΛΑΡΙΣΑ

Δυναμικές κινητοποιήσεις των ατόμων με αναπηρία

δυναμικές-κινητοποιήσεις-των-ατόμων-829022

Συσκέψεις με πάνδημη συμμετοχή σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Λάρισα

Στην κατεύθυνση των δυναμικών κινητοποιήσεων πορεύονται οι φορείς του αναπηρικού κινήματος, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 2 Δεκεμβρίου, ενόψει της Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3/12). Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία και πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν και οι τρεις συσκέψεις των φορέων του αναπηρικού κινήματος στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, με την συμμετοχή του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος».

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου και ώρα συγκέντρωσης έχει δοθεί η 11η πρωινή.

Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη και σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ομοσπονδίες Ατόμων με Αναπηρία Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Στα πάνελ συμμετείχαν ο γ. γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Λυμβαίος, ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Χρήστος Κεσόγλου, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ράλλης Τσιουλάκης, το μέλος της Εκτελεστικής της ΕΣΑμεΑ και υπεύθυνη για θέματα ατόμων με βαριά αναπηρία Φωτεινή Ζαφειροπούλου και οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ομοσπονδιών ΑμεΑ Κεντρική Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αυγουστίδης, Σμαράγδος Κρεμύδας και Βασίλης Κούτσιανος αντίστοιχα.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σήμερα αλλά και διαχρονικά στα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνια πάθηση και τις γονεϊκές δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κοινωνικής φροντίδας, καθώς επίσης και οργανωτικά θέματα της κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη στις 2 Δεκεμβρίου.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις αγωνίες, τους φόβους αλλά και τον δυναμισμό του αναπηρικού κινήματος μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχής.

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αυτό που με σιγουριά διαφαίνεται, πέρα από τη συνοχή, την ενότητα, το δυναμισμό, τον παλμό και το πάθος, είναι η αγωνιστική ετοιμότητα και η βεβαιότητα ότι στη Θεσσαλονίκη στις 2/12 η φωνή των ατόμων με αναπηρία, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους, θα είναι πιο δυνατή από ποτέ και το μήνυμα ένα: «Συνεχίζουμε ενωμένοι, δυνατοί και αλληλέγγυοι τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε το δικαίωμά μας στη ζωή με αξιοπρέπεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου