Στο πειθαρχικό συμβούλιο, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην Εισαγγελία Λάρισας, στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας την περίπτωση Λαρισαίου γιατρού, στελέχους κλινικής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της πόλης, ο οποίος όχι μόνο δεν εμφανιζόταν στην εργασία του στο νοσοκομείο αλλά την είχε κοπανήσει και το ίδιο διάστημα παρείχε τις υπηρεσίες του σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Κόσμος” η παραπάνω απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας ελήφθη στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 6ης Σεπτεμβρίου 2018.

Η απόφαση περιγράφοντας το περιστατικό αναφέρει μεταξύ άλλων: “ Κατά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2014 -Ιανουάριος 2015, που η εν λόγω Κλινική αντιμετώπιζε εξαιρετικές δυσκολίες στη λειτουργία της και οι συνάδελφοι του ανωτέρω γιατρού που υπηρετούσαν σε αυτήν κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στο έργο τους, καθόσον δεν επαρκούσαν για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά της περιοχής ενώ παράλληλα είχε ανασταλεί και η λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων της Κλινικής, ο ιατρός ……………. με πρόθεση παρέβη το υπηρεσιακό του καθήκον καθότι απείχε αυθαίρετα και αδικαιολόγητα από τα υπηρεσιακά του καθήκοντα και δεν εμφανίζονταν ούτε εκτελούσε υπηρεσία στην Κλινική όπως υποχρεούνταν από τον νόμο, με αποτέλεσμα να μην διαφυλάσσεται η δημόσια Υγεία και η Υγεία των ασθενών.

Ο ανωτέρω γιατρός παρέβη το καθήκον του προς την υπηρεσία με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του παράνομο όφελος ισούμενο με τις μισθολογικές του απολαβές (είσπραξη κλινικού επιδόματος) τις οποίες αυτός ελάμβανε από την υπηρεσία του, ενώ αδικαιολόγητα απείχε από την εργασία του, με αντίστοιχη ζημία του δημοσίου, προσβάλλοντας την Ιατρική και ακαδημαϊκή δεοντολογία και πλήττοντας το κύρος της …………….Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας η οποία αντιμετώπιζε κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα εξαιρετικές δυσχέρειες στη λειτουργία της, προς βλάβη του γενικότερου συμφέροντος.

Ο συγκεκριμένος γιατρός παραβίαζε συστηματικά και κατ΄ επανάληψη την απαγορευτική διάταξη και προσέφερε τις υπηρεσίες του πραγματοποιώντας ιατρικές πράξεις στην ιδιωτική επιχείρηση ………. που εδρεύει στην οδό ………….στο Μαρούσι Αττικής, αν και γνώριζε ότι απαγορεύεται ρητώς, επιδιώκοντας να προσπορίσει στον εαυτό του αλλά και στην ως άνω επιχείρηση παράνομο όφελος που συνίσταται στην είσπραξη αμοιβών για τις ιατρικές πράξεις”.

Μάλιστα στην απόφαση του συλλόγου αποκαλύπτεται ότι ο συγκεκριμένος γιατρός “είχε εκμαιεύσει από το εφημερεύοντα στο Πανεπιστημιακό ορθοπεδικό ιατρό …………ιατρική γνωμάτευση με τη διάγνωση “οσφυαλγία” την οποία χρησιμοποίησε για τη λήψη αναρρωτικής άδειας μέρος της οποίας χρησιμοποίησε για να εργαστεί στην ιδιωτική κλινική …….. των Αθηνών”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας στέλνει μέλος του στον εισαγγελέα για παρόμοια συμπεριφορά, παρά το γεγονός ότι κάποιοι γιατροί του Πανεπιστημιακού, εκμεταλλευόμενοι την ασαφή διάταξη του νόμου, σπεύδουν να εργαστούν και σε ιδιωτικές κλινικές ενώ είναι αμειβόμενα μέλη του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα Κόσμος