ΛΑΡΙΣΑ

Διαδήλωση φαρμακοποιών με λευκές ποδιές

διαδήλωση-φαρμακοποιών-με-λευκές-ποδ-851206

 

Πανθεσσαλική διαδήλωση πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας φαρμακοποιοί όλης της Θεσσαλίας. Οι φαρμακοποιοί διαδήλωσαν φορώντας τις λευκές ποδιές τους ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία και επέδωσαν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Εκατοντάδες Θεσσαλοί φαρμακοποιοί, φορώντας άσπρες μπλούζες, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά μια τόσο μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την περιφέρεια Θεσσαλίας (πλατεία Νομαρχίας) εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Αντιπροσωπεία των προεδρείων των φαρμακοποιών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Ι. Μακρυγιάννη επέδωσαν το ψήφισμα της συγκέντρωσης στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό, ζητώντας την ανάδειξη του προβλήματος και από το περιφερειακό συμβούλιο.

Νωρίτερα στην ίδια συγκέντρωση, τη συμπαράστασή τους στους φαρμακοποιούς δήλωσαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης, αλλά και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντ. Γιαννακόπουλος.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «με το νομοσχέδιο Λοβέρδου καταργείται η αυτοτελής λειτουργία του ατομικού φαρμακείου και ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων.

Πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καταργεί τις εργασιακές σχέσεις με την απελευθέρωση του ωραρίου. Δημιουργεί περισσότερα φαρμακεία απ΄ αυτά που χρειάζεται το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και απόλυτη εξάρτηση από τα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια, φωτογραφίζοντας και παραχωρώντας τους τα φιλέτα της φαρμακευτικής διακίνησης. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την εξόντωσή μας και την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος».

Από αύριο οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διακόπτοντας την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους όπως μεταξύ άλλων οι δημόσιοι υπάλληλοι , με αφορμή τις οφειλές του ασφαλιστικού τους φορέα (ΟΠΑΔ).

Τα φαρμακεία κλείνουν και πάλι από την ερχόμενη Τετάρτη και για τρεις ημέρες, με αποφάσεις των κατά τόπους Φαρμακευτικών Συλλόγων, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου