ΛΑΡΙΣΑ

Γκραφίτι με τον Ενιο Μορικόνε δεσπόζει σε κτίριο στη Λάρισα

γκραφίτι-με-τον-ενιο-μορικόνε-δεσπόζε-775089

«Μια φορά κι έναν καιρό στην κεντρική Ελλάδα… μία μικρή πόλη ερωτεύτηκε τον διάσημο συνθέτη Eνιο Μορικόνε και δημιούργησε ένα τεράστιο γκραφίτι προς τιμήν του»: Με αυτόν τον τρόπο αναφέρεται ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters στο έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ενιο Μορικόνε Ελλάδος, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κατασκευή του γκραφίτι το οποίο κοσμεί εδώ και λίγες ημέρες πενταώροφη πολυκατοικία στην οδό Μανωλάκη στη Λάρισα.

«Είναι πολύ ευδιάκριτο, θέλαμε μία καθαρή απεικόνισή του, ώστε να μπορέσει να μείνει για πάντα εδώ, στην πόλη μας, μεγαλοπρεπής, όπως αυτός και το μεγάλο έργο του. Νιώθω απόλυτο δέος για τον ίδιο και τη μουσική του», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Κωνσταντίνος Παπακώστας στο Reuters.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ενιο Μορικόνε Ελλάδος, Κωνσταντίνος Παπακώστας (REUTERS/Thanos Floulis)

Ο ίδιος ίδρυσε τον σύλλογο το 2010, αφού παρακολούθησε συναυλία του Μορικόνε στη Ρώμη, και έπειτα στο Μιλάνο. Το νέο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, και σήμερα ο σύλλογος έχει 1.080 μέλη.

(REUTERS/Thanos Floulis)

Μάλιστα, μέλη του συλλόγου συμμετέχουν συχνά σε προβολές ταινιών στις οποίες έχει γράψει τη μουσική ο Ενιο Μορικόνε, αλλά και σε ζωντανές μεταδόσεις συναυλιών του σε αρχαιολογικούς χώρους. Ο Ενιο Μορικόνε παραμένει ενεργός και δραστήριος μουσικά στα 90 του, εξακολουθώντας να συνθέτει, ενώ έχει προγραμματίσει μία σειρά εμφανίσεων στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο «Τα 60 χρόνια μου στη Μουσική».

Πηγή: Protagon.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου