ΛΑΡΙΣΑ

Φυλάκιση 16 μηνών σε Λαρισαίο δικηγόρο για αφρόντιστα σκυλιά

φυλάκιση-16-μηνών-σε-λαρισαίο-δικηγόρο-γ-809525

Με ποινή φυλάκισης 16 μηνών έφυγε από δικαστήριο της Λάρισας ένας 52χρονος γιατί, όχι μόνο δεν φρόντιζε όπως όφειλε τα σκυλιά του αλλά τα είχε σε χώρο ακατάλληλο, με την κατάσταση να εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για τα ίδια τα ζώα αλλά και για τους γείτονες. Σε μια αυλή κοντά στο κέντρο της πόλης, ο Λαρισαίος είχε πολλούς σκύλους. Αρσενικούς και θηλυκούς, διαφόρων ηλικιών και μεγέθους.

Τα σκυλιά ζούσαν σε χώρο απροστάτευτο από τις καιρικές συνθήκες, ρυπαρό και ακατάλληλο αφού εκείνος δεν μεριμνούσε για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τις ακαθαρσίες. Τα σκυλιά αυτά, όπως κατηγορείτο, δεν έβγαιναν βόλτα για περίπατο και έμεναν συνεχώς στον χώρο. Εκεί υπήρχαν περιττώματα και κόκαλα, πεταμένες πλαστικές καρέκλες, παλιά έπιπλα, ένα στρώμα κρεβατιού, παλέτες, μεταλλικά αντικείμενα, χαρτοκιβώτια, κουβάδες, χαλιά, σκουριασμένα σίδερα και ξύλα με καρφιά. Κάποια ζώα ήταν ανεμβολίαστα και δεν ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία του δήμου αν ήθελε βοήθεια για το ζήτημα. Τα ούρα λίμναζαν αντί να οδηγούνται σε βόθρο με συνέπεια την πρόκληση ανθυγιεινών συνθηκών, την έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να ενοχλούνται οι γείτονες.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, όφειλε να τηρεί τους κανόνες ευζωίας των ζώων και να μεριμνά για την κτηνιατρική εξέτασή τους, με σχετικά βιβλιάρια υγείας. Ακόμα έπρεπε να νοιάζεται για την εξασφάλιση άνετου, υγιεινούς και κατάλληλου καταλύματος προσαρμοσμένο στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου που να τα επιτρέπει να βρίσκονται στη φυσική όρθια στάση χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές τους κινήσεις. Κρίθηκε ένοχος για παράβαση κάποιων άρθρων σχετικά με τη φροντίδα των ζώων και τιμωρήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων – σε πρώτο βαθμό – με ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή. Η περίπτωση σου εξετάστηκε στο συγκεκριμένο δικαστήριο γιατί είναι δικηγόρος. Άσκησε έφεση για να εκδικαστεί η υπόθεση και στο Πενταμελές Εφετείο.

[Ελευθερία]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου