ΛΑΡΙΣΑ

Μηδενίστηκαν τα θανατηφόρα τροχαία τον Απρίλιο στη Θεσσαλία

μηδενίστηκαν-τα-θανατηφόρα-τροχαία-τ-20711

Θεαματική πτώση των τροχαίων δυστυχημάτων τον Απρίλιο στη Θεσσαλία. Ο μηνιαίος απολογισμός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας καταγράφει μηδενικά θανατηφόρα τροχαία έναντι τεσσάρων που είχαν συμβεί τον Απρίλιο του 2017.

Αντίθετα, ο απολογισμός καταγράφει αύξηση των σοβαρών τροχαίων, τα οποία ανήλθαν σε έξι από ένα που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2017, ενώ τα ελαφρά τροχαία είναι περίπου στα ίδια επίπεδα (δέκα τον περασμένο Απρίλιο, έντεκα τον Απρίλιο του 2017).

Από τα τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 19 παθόντες (έναντι 25 το 2017).

Ειδικότερα, από τους παθόντες έξι ήταν οι βαριά τραυματίες και δεκατρείς οι ελαφριά τραυματίες.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Απρίλιο 2018 πραγματοποιήθηκαν (75.463) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν (8.152) παραβάσεις.

Ρεκόρ παραβάσεων κατέγραψε για άλλη μία φορά η υπερβολική ταχύτητα (2.244), ενώ μεταξύ άλλων οι παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος ήταν 190, οι παραβάσεις για οδήγηση χωρίς άδεια ήταν 349 και οι παραβάσεις για μη χρήση του προστατευτικού κράνους ήταν 181.

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

«Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές των Τροχονόμων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου