Για τη μεθεπόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου, οριστικοποιήθηκε τελικά το ραντεβού του υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρόγλου με τον δήμαρχο Λάρισας Απ. Καλογιάννη με αφορμή τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στ. Ελλάδας.

Τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Καλογιάννης προκειμένου να ενημερωθεί για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας μετά και τη συζήτηση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο όπου η εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ Θεσσαλίας έθεσε σοβαρές επιφυλάξεις για την επιχειρούμενη συγχώνευση, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε «απορρόφηση» του ΤΕΙ Θεσσαλίας από το Πανεπιστήμιο.

Μετά και τις πρώτες αντιδράσεις από την κοινότητα του ΤΕΙ, για τη στάση του Υπουργείου να «υιοθετήσει» την εισήγηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η πρόταση μετονομάσθηκε ως «βάση» της συζήτησης προκειμένου να απορροφηθούν οι κραδασμοί των αντιδράσεων. …

Η ακολουθούμενη διαδικασία προκαλεί «ανησυχία» και στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με αφορμή και το γεγονός ότι δεν υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των συζητήσεων που προηγήθηκαν ενώ το «λουκέτο» σε Τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα έχει και πολιτικό κόστος.

[Ελευθερία]