Πίεση στην κυβέρνηση και μέσα από την διοργάνωση μπλόκων με τρακτέρ στην εθνική οδό, αναμένεται να ασκήσουν οι αγρότες, οι οποίοι την τρέχουσα εβδομάδα πραγματοποιούν σειρά ενημερωτικών συσκέψεων στις επαρχίες του ν. Λάρισας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, εξήγησε ότι τα μπλόκα στους δρόμους αποτελούν το πιο πρόσφορο μέσο για να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση.

Η έξοδος των τρακτέρ στους δρόμους, θα εξαρτηθεί, όπως πρόσθεσε ο κ. Μαρούδας και από τις διαθέσεις των αγροτών, οι οποίες θα βολιδοσκοπηθούν στο πλαίσιο των επαρχιακών συσκέψεων που ξεκινούν σήμερα στο ν. Λάρισας από το Βασιλί Φαρσάλων και ολοκληρώνονται την Παρασκευή με τον Τύρναβο.

Πάντως οι αγρότες της Καρδίτσας έχουν αποφασίσει ήδη από την Παρασκευή να βγάλουν αρχικά τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών με το βλέμμα προς την εθνική οδό. Αντίστοιχες κινήσεις αναμένεται να γίνουν από τις 15 Ιανουαρίου και μετά και από τους αγρότες στο ν. Λάρισας, ενώ κομβικής σημασίας θα είναι και η σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων που θα γίνει στη Λάρισα στις 16 Ιανουαρίου.

Ο στόχος των αγροτοσυνδικαλιστών πάντως είναι να ξεκινήσει ο νέος γύρος των κινητοποιήσεων μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

[ert.gr]