Εκλεψαν το «Θείο Βρέφος» από τη φάτνη της Κ. Πλατείας Λάρισας

Τελευταία ενημέρωση: 2017-12-26, 10:37:12
Εκλεψαν το «Θείο Βρέφος» από τη φάτνη της Κ. Πλατείας Λάρισας

Χαρακτηριστικά «εθίμου» τείνει να λάβει η αφαίρεση της κούκλας που αναπαριστά το «Θείο Βρέφος», από τη φάτνη που βρίσκεται κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Το συμβάν έγινε αντιληπτό το απόγευμα της Δευτέρας – Ανήμερα των Χριστουγέννων – και η εικόνα σκορπά θλίψη στους διερχόμενους.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως η κούκλα που αφαιρέθηκε, όπως και οι υπόλοιπες που αναπαριστούν σκηνή από τη Θεία Γέννηση, είχαν φτιαχτεί πρόσφατα από τον Δημοτικό Κουκλοθίασο «Τιριτόμπα» – με τη συμμετοχή Λαρισαίων εθελοντών – μετά τη φωτιά που ξέσπασε προ εβδομάδων και κατέκαψε τη φάτνη.

Σημειώνεται πως η αφαίρεση της κούκλας που αναπαριστά το «Θείο Βρέφος» έχει καταγραφεί και άλλες χρονιές στο πρόσφατο παρελθόν.

Από την στιγμή που έγινε γνωστό το τελευταίο συμβάν στελέχη της Δημοτικής Αρχής έκαναν συνεννοήσεις, ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η κούκλα στη θέση της.

Χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη φάτνη, στη Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, χωρίς το «Θείο Βρέφος», πρωί Τρίτης – Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων:

[larissanet.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=