ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Απ. Παπατόλια με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

συνάντηση-απ-παπατόλια-με-τον-αντιπρό-490648

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απόστολος Παπατόλιας. Ο κ. Παπατόλιας ζήτησε επιτακτικά από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Χατζηαντωνίου, να τηρηθεί η διαδικασία εξατομίκευσης, για τις ζημίες που υπέστησαν οι βαμβακοπαραγωγοί από το «πράσινο σκουλήκι».

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του υποψήφιου Περιφερειάρχη, στη βάση του παραπάνω αιτήματος, ήταν αυτονόητο το αίτημα τόσο του κ. Παπατόλια, όσο και του κ. Οικονόμου, να αποφευχθεί η γνωστή μέθοδος του υπολογισμού των ζημιών ανά νομό και να επιλεγεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών για κάθε παραγωγό ξεχωριστά. Έτσι μόνο μπορεί να υπολογιστεί η πραγματική καταστροφή και η αντικειμενική μείωση της παραγωγής που υπέστη ο κάθε αγρότης.

Από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ζητήθηκε να συμπεριλάβει και τις ζημίες που αφορούν στο πράσινο σκουλήκι στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, αφού οι βροχοπτώσεις ως φαινόμενο, εντάσσονται ούτως ή άλλως ως ζημιογόνο αίτιο στον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Στην απάντηση του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, ο κ. Παπατόλιας αντέτεινε πως το θέμα αυτό μπορεί να λυθεί με πολιτική απόφαση του αρμόδιου υπουργού και εκεί εμμένει.

Σε διαφορετική εκδοχή, ο κ. Παπατόλιας ζήτησε τη διαπραγμάτευση για πρώτη φορά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε στην εναλλακτική αυτή περίπτωση, οι ζημίες μέσω ΠΣΕΑ να μην καλύπτουν μόνο το 50% της πραγματικής απώλειας, αλλά πλέον του 80% αυτής, δυνατότητα που προβλέπεται άλλωστε από το σχετικό κανονισμό.

Τέλος ο κ. Παπατόλιας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν λειτούργησε μόνο ως μέσο πίεσης, γιατί αναγνωρίζει επειδή βιώνει από κοντά το πρόβλημα, αλλά περιμένει σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες πράξεις από την κεντρική εξουσία, στα εύλογα αιτήματα που πιεστικά διετύπωσε».

Παρουσίαση πρότασης Αθλητισμού

Στις οικονομικές υπηρεσίες και την κεντρική αγορά της Λάρισας περιόδευσε χθες το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους των υπηρεσιών αλλά και τους πολίτες για τα προβλήματα που τους απασχολούν και τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κατά την επίσκεψή του στο κέντρο την πόλης, το θέμα που κυριάρχησε στο σύνολο των συζητήσεων ήταν η παρέμβαση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΛ.

Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας, «η προηγούμενη Κυβέρνηση εμφανίστηκε αναξιόπιστη σε σχέση με τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που έδωσε για την ολοκλήρωση του γηπέδου». Παράλληλα ζήτησε να δοθεί η δέουσα σημασία σε ένα έργο που συνεπάγεται κοινωνική ωφέλεια και συνδέεται με την αθλητική παράδοση ολόκληρης της Θεσσαλίας.

«Θέλουμε οι δύο μεγάλες υποδομές της Θεσσαλίας, το Πανθεσσαλικό Στάδιο και το γήπεδο της ΑΕΛ, με τις δύο μεγάλες ομάδες που έχουμε στην Α΄ Εθνική Κατηγορία, την ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Βόλου, να αποτελέσουν το ορόσημο της Αθλητικής Αναγέννησης ολόκληρης της Περιφέρειας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας.

Ταυτόχρονα ανέπτυξε τους βασικότερους άξονες της πρότασης της αυτοδιοικητικής παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» για τον Αθλητισμό.

Σύμφωνα με την πρόταση, στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών, και ενόψει της προετοιμασίας για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων προγραμματίζεται:

- η δημιουργία γραφείου αθλητισμού, πολιτισμού και υποστήριξης της προετοιμασίας των Μεσογειακών Αγώνων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων, τους ΟΤΑ και το ΤΕΦΑΑ.

– ιδρύεται Περιφερειακό Συμβούλιο Αθλητισμού

– διεκδικείται θεσμικά η δημιουργία Περιφερειακής Διεύθυνσης Αθλητισμού, ώστε η υλοποίηση των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνεται άμεσα πράξη με αποκεντρωμένους πόρους και αρμοδιότητες.

– ισχυροποιούνται και ενισχύονται τα προγράμματα του Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου